Kiša ne remeti Varešanovićev plan, Sarajevo u subotu protiv Međugorja

Pripreme bordo tima

Kiša ne remeti Varešanovićev plan, Sarajevo u subotu protiv Međugorja

A. Beganović

FK Sarajevo nalazi se na pripremama u Međugorju. Za subotu je zakazana i prva utakmica, a protivnik je NK Međugorje.

Fudbaleri Sarajeva od jučer se nalaze na pripremama u Međugorju, gdje i pored loših vremenskih prilika, imaju dobre uslove za rad.

Rano jutros, izabranici Mirze Varešanovića, odradili su trening i to onaj kojeg fudbaleri najmanje vole. Nakon uvodnog dijela i zagrijavanja u balonu, na jednom od terena u Sport Centru u Međugorju sa novom umjetnom travom, redale su se dionice.

I nije fudbalerima bordo tima bilo ugodno, no sve zahtjeve koje je pred njih stavio kondicioni trenre Almir Seferović, ispunjavali su bez negodovanja.

Svi fudbaleri, izuzev Frana Čirjaka, koji ima virozu, odradili su trening, a golmani su pod palicom Adija Adiloviča, i pored jakog pljuska odrađivali svoje zadatke.

Za danas je planiran još jedan trening i to od 17:00, no na ovaj drugi će sasvim sigurno fudbaleri doći sa osmijehom na licu s obzirom da će se prema riječima struke, raditi sa loptom.

Dodajmo i to da je novi šef struke Mirza Varešanović za sutra zakazao dva treninga, te da će u subotu Sarajevo odigrati i prvi pripremni susret, a protivnik je Međugorje.

Suljić i Ahmetović u Sarajevu, na pripremama 27 fudbalera

Šef struke, Mirza Varešanović, na pripreme je poveo 27 fudbalera, dok su Mersudin Ahmetović i Asmir Suljić, ostali u Sarajevu gdje će trenirati individualno dok se ne riješi njihov status.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Mersudin Ahmetović i Asmir Suljić ostali su u Sarajevu gdje će trenirati individualno dok se ne riješi njihov status", istakli su iz Sarajeva.

Na pripremama u Međugorju se nalaze: Belmin Dizdarević, Muhamed Šahinović, Arman Šutković, Andrej Đokanović, Frane Čirjak, Dal Varešanović, Almedin Ziljkić, Renan Oliveira, Ilija Martinović, Giorgi Guliashvili, Avdija Vršajević, Enedin Mulalić, Hamza Čataković, Daniel Avramovski, Adnan Džafić, Ivan Ikić, Slaviša Radović, Nemanja Tomašević, Musa Muhammed, Mirza Mustafić, Đani Salčin, Tarik Ramić, Muharem Trako, Haris Ališah, Irfan Ramić, Bakir Nurković i Nidal Čelik.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi