Bordo momci u Međugorju, Ahmetović i Suljić ostali kod kuće

Prelazni rok za FK Sarajevo nije završen

Bordo momci u Međugorju, Ahmetović i Suljić ostali kod kuće

S. Mlaćo
Nogometaši Sarajeva od danas su u Međugorju gdje će obaviti jedan dio priprema za drugi dio sezone. Bordo momci će odigrati dvije prijateljske utakmice, a zatim se vratiti u Sarajevo i krenuti put Antalije.

Kako je SportSport.ba i najavio sinoć, među putnicima u autobusu nisu bili Asmir Suljić i Mersudin Ahmetović. Ovaj dvojac će prema svemu sudeći raskinuti saradnju i krenuti u nove izazove.

Ostanak u glavnom bh. gradu jasan je pokazatelj da nisu u planovima stručnog štaba za drugi dio sezone.

Na spisak za ovaj dio priprema Mirza Varešanović je uvrstio je 27 fudbalera:

Belmin Dizdarević, Muhamed Šahinović, Arman Šutković, Andrej Đokanović, Frane Čirjak, Dal Varešanović, Almedin Ziljkić, Renan Oliveira, Ilija Martinović, Giorgi Guliashvili, Avdija Vršajević, Enedin Mulalić, Hamza Čataković, Daniel Avramovski, Adnan Džafić, Ivan Ikić, Slaviša Radović, Nemanja Tomašević, Musa Muhammed, Mirza Mustafić, Đani Salčin, Tarik Ramić, Muharem Trako, Haris Ališah, Irfan Ramić, Bakir Nurković i Nidal Čelik.

Oglasi

“Mersudin Ahmetović i Asmir Suljić ostali su u Sarajevu gdje će trenirati individualno dok se ne riješi njihov status. Prva prijateljska utakmica planirana je za subotu, 21. januar, a više informacija o meču biće poznato u narednim danima.

Ekipa će se nakon obavljenih priprema u Međugorju kratko vratiti u Sarajevo nakon čega je 30. januara planiran odlazak na glavni dio priprema u Antaliju“, istakli su iz FK Sarajevo.

Prema nezvaničnim informacijama u FK Sarajevo očekuju još dvojicu novajlija, a jedno od pojačanja će biti na stoperskoj poziciji.

Posljednje dosadašnje pojačanje je Gruzijac Giorgi Guliashvili. Guliashvili je igrač koji pokriva više pozicija u napadu i odlikuju ga brzina, dobar dribling i tehnika.

Iako ima 21. godinu radi se o igraču koji ima mnogo seniorskog iskustva s obzirom na to da je u prethodne 4 godine za FC Saburtalo odigrao 95 utakmica.

Standardni je U21 reprezentativac Gruzije za koju je u 14 nastupa postigao 6 golova.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Sarajevo i Guliashvili potpisali su ugovor do 31. maja 2026. godine", saopšteno je iz FK Sarajevo.

Prije gruzijskog napadača članovi Bordo tima su postali Ilija Martinović, Renan Oliveira, Almedin Ziljkić i Slaviša Radović.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi