Mešanović i Lončar strijelci u efikasnom duelu Kisvarde i Ferencvarosa
FOTO: Kisvarda FC/Facebook

Mađarsko prvenstvo

Mešanović i Lončar strijelci u efikasnom duelu Kisvarde i Ferencvarosa

H. Zilić

Počeo je proljetni dio i u mađarskoj OTP Bank ligi, danas su efikasan duel u okviru 18. kola odigrali Kisvarda i Ferencvaros, a na terenu smo vidjeli i nekoliko bh. fudbalera.

Ferencvaros je slavio kao gost rezultatom 3:1, a dva bh. fudbalera upisivala su se u strijelce.

Mešanović je pogodio za Kisvardu u 65. minuti, a Lončar je sjajnu formu sa priprema prenio i na prvenstvo te je danas pogodio za goste u 61. minuti.

Za Ferencvaros pogađali su još Abu Fani u 42. i Pešić u 70. minuti susreta.

U timu Ferencavrosa pored Stjepana Lončara danas je zaigrao i Kenan Kodro koji je u igru ušao u drugom poluvremenu upravo umjesto lončara.

Muhamed Bešić je bio na klupi za rezervne fudbalere dok Eldar Ćivić i Amer Gojak nisu bili u protokolu za današnji susret.

Oglasi

Kod Kisvarde pored Jasmina Mešanovića u startnoj postavio je bio i Branimir Cipetić koji je teren napusto u 73. minuti kada je na teren ušao Raul Stefan.

Mladi Enes Alić je bio na klupi Kisvarde i nije dobio priliku za igru u današnjem susretu.

Ferencvaros je lider sa 36 bodova, dva boda više, ali i utakmicom više od Paksa koji je najprijatnije iznenađenje mađarskog prvenstva ove sezone.

Sa druge strane Kisvarda je Fenejraš sa 14 bodova i do kraja ih očekuje grčevita borba za opstanak u društvu najboljih.

Mađarska OTP Bank liga, 18. kolo:

Kuisvarda - Ferencvaros 1:3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije