Nije mogao sam: Dva gola Jasmina Mešanovića u domaćem kiksu Kisvarde

Važan bod za goste u borbi za opstanak

Nije mogao sam: Dva gola Jasmina Mešanovića u domaćem kiksu Kisvarde

E. Oštraković

Danas je odigrano 29. kolo OTP Bank lige u Mađarskoj, a Kisvarda je na domaćem terenu odigrala 2:2 protiv Honveda.

Obzirom na stanje na tabeli uoči ove utakmice Kisvarda je bila favorit, ali na kraju utakmice ipak nije bilo pobjednika.

Krenulo je dobro za domaću ekipu koja je nakon 28. minuta igre došla do vodstva, a strijelac je bio Jasmin Mešanović.

Samo četiri minute kasnije gosti dolaze do poravnanje. Gol za Honved postigao je Lukić i sa tim rezultatom otišli se na odmor.

Novo vodstvo domaćoj ekipi ponovo je donio Mešanović i to u 65. minuti i tada se činilo da će Kisvarda osvojiti tri boda.

Treba istaći da je Mešanović odigrao jako dobru utakmicu, a to potvrđuju i dva gola koja je postigao svom današnjem protivniku.

Ipak, pobjedu domaćoj ekipi uskratio je Kerezsi golom u 81. minuti, a domaća ekipa nije imala snage da do kraja postigne i treći gol.

Nakon ove utakmice Kisvarda se nalazi na 7. mjestu sa 37 osvojenih bodova, dok je Honved u zoni ispadanja sa 29 osvojenih bodova.

Ostaje da vidimo da li će se Honved do kraja sezone uspjeti spasiti eliminacije iz lige ili će ipak naredne sezone u niži rang.

Također Kisvarda trenutno ne strepi u borbi za opstana, ali nekoliko slabijih rezultata moglo bi ih dovesti u nezgodan položaj.

Top Komentari

nakopitam
Saad ce husara dati ovima govvnima sa govvnogvvono ba 20 Eura da objave jos 7-8 clanaka o ovom propalici. Hamulic ceka da se da se priblizi reprezentativno okupljanje pa ce im poslati 50 ojra i ima da mjesec dana pisu samo o njemu.
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi