Jasmin Mešanović dobio poziv Faruka Hadžibegića

Mađarski klub potvrdio na zvaničnoj stranici

Jasmin Mešanović dobio poziv Faruka Hadžibegića

E. Čaušević

Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine, Faruk Hadžibegić, objavit će sutra spisak igrača za utakmice koje naš nacionalni tim očekuju krajem ovog mjeseca, a već sada je jasno da će tu biti i nekoliko iznenađenja.

Hadžibegić je nedavno izabran za novog selektora naše reprezentacije i to će mu biti drugi mandat na klupi Zmajeva. Iskusni stručnjak stiže umjesto Ivayla Peteva, te je sigurno da ga očekuje ogroman izazov.

Bh. selektor je prethodnih sedmica bio itekako aktivan što se tiče praćenja mnogih bh. igrača širom Evrope, a sutra će objaviti i svoj prvi spisak.

Zmajevi krajem ovog mjeseca počinju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, a prva utakmica očekuje nas već 23. marta kada ćemo na Bilinom polju u Zenici ugostiti selekciju Islanda.

Nakon okršaja protiv Islanđana samo tri dana kasnije našu reprezentaciju očekuje gostovanje u Bratislavi kod selekcije Slovačke.

Kao što smo već naveli Hadžibegić će sutra saopštiti širi spisak igrača za ove utakmice i očekuje se da će tu biti nekoliko promjena u odnosu na prethodni spisak, ali da se kostur ekipe sigurno neće mijenjati.

Oglasi

Već sada je jasno da će biti i nekoliko iznenađenja, a kako stvari stoje na spisku će se naći i iskusni ofanzivni fudbaler Jasmin Mešanović koji trenutno nastupa u Mađarskoj u dresu Kisvarde.

Upravo je mađarski klub na svojoj zvaničnoj stranici objavio da su petorica igrača ovog kluba dobili pozive svojih reprezentacija za martovske mečeve, a na toj listi našao se i Mešanović jer je poziv Hadžibegića već stigao na adresu ovog kluba.

Mešanović je odigrao već u dresu A reprezentacije naše zemlje jednu utakmicu i to krajem 2011. godine.

Ovaj 31-godišnji napadač u Mađarskoj igra od ljeta 2021. godine, a u Kisvardu je stigao nakon polusezone u Sarajevu.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

U dosadašnjem dijelu sezone Mešanović je za mađarski klub upisao ukupno 28 mečeva u svim takmičenjima, te je uspio da zabije pet golova i upiše dvije asistencije, te za dobre igre Hadžibegić ga je nagradio na najbolji način.

Mešanović je inače ponikao u dresu tuzlanske Slobode, a igrao je još za Čelik, Osijek, Zrinjski, Maribor i Sarajevo.

Top Komentari

Salt_boy075
Ovo je zabrinjavajuce,sta ce mu ovaj,jel mi to fakat nemamo vise dobrih igraca,ne mogu da vjerujem,bit ce sa repkom nece igrati ni minut,prodat ce se negdje za vece pare,svi zadovoljni,menadzer igrac i selektor, mi koji volimo repku glasi **** OFF!!
4 0
Ajax11
WTF
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi