Kjosevski nije jedini: U Premijer ligi BiH je svojevremeno postignut pogodak s gola na gol

Prošlo je skoro 13 godina

Kjosevski nije jedini: U Premijer ligi BiH je svojevremeno postignut pogodak s gola na gol

A. Čaušević

Rijetki su golman koji se mogu pohvaliti činjenicom da su tokom karijere savladali kolegu na suprotnoj strani. 

Ljubitelji Premijer lige BiH još uvijek se sjećaju gola Vedrana Kjosevskog Širokom Brijegu od prije dvije godine kada je golman Željezničara pogodio sa 70-ak metara.

Međutim, Kjosevski nije jedini golman koji je zabio u elitnom rangu bh. fudbala. Za nogom je to pošlo i Bojanu Trpiću i to prije skoro 13 godina.

U susretu 11. kola Premijer lige za sezonu 2007/08 Modriča je odnijela puni plijen iz Trebinja savladavaši Leotar s 1:2. Tripić je u finišu prvog poluvremena ispucao loptu i zabio s gola na gol.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kako je teren bio klizav, lopta je nakon Tripićevog ispucavanja odskočila, dobila ubrzanje te prevarila Mijanovića za veliku radost gostujućeg tabora.

Inače, Modriča je na kraju te sezone postala prvak BiH, a 38-godišnji Tripić je još uvijek član tog kluba s tim da je u međuvremenu branio za Čelik, Rudar Prijedor i Mladost iz Velike Obarske.

--

Promo

Top Komentari

SehaRA
I Hadziđulbić je zabio gol
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi