KK Borac pao na gostovanju u Prijedoru

Meč 12. kola Prve muške lige RS

KK Borac pao na gostovanju u Prijedoru

D. Vejo

U okviru 12. kola Prve muške lige RS, košarkaši iz grada na Vrbasu poraženi su na gostovanju kod Prijedora rezultatatom 87:71.

Domaća ekipa je od samog starta ušla silovito u igru. Gostima nisu dali ni malo prostora za stvaranje konkretnih akcija, pa je tako prva četvrtina prošla u apsolutnoj dominaciji Prijedora.

Na početku druge dionice ista slika, kao da jedan tim postoji na terenu. Sve se svodilo na efikasno trčanje domaćina i dolaženje do lakih poena, dok drugo poluvrijeme donosi mali napredak u igri gostiju. 

Crveno plavi su se uspjeli koliko toliko stabilizovati i smanjiti razliku na minus 11. Ipak nada da će ostvariti pozitivan rezultat srušena je dobrim kontrama Prijedorčana. Mnoštvo neiskorištenih faulova, gotovo da nisu izašli iz bonusa gostima je presudilo. U posljednoj četvrtini domaćin koristi bezidejnu igru Borca i odlazi na plus 16, čime i stavlja tačku na i kada je u pitanju pobjednik.

Pad u igri bio je očigledan kod crveno plavih.

"Igrali smo bez energije. Od samog starta meča su nas pritisnuli. Jakim presingom od strane protivnika gubili smo sigurne lopte", rekao je za SportSport.ba, plejmejker banjalučana Mirza Todorovac.

Najefikasniji u timu crveno plavih bio je Nebojša Nikolić koji je zabilježio 21 poen i 10 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi