KK Lukavac siguran protiv Gradine

A1 liga

KK Lukavac siguran protiv Gradine

M. Mehinović

Košarkaši Lukavca upisali su večeras prvu pobjedu u drugom dijelu sezone A1 lige. 

Pred domaćom publikom Lukavčani su savladali ekipu Gradine iz Tešnja rezultatom 90:74. Prvi period igre bolje su otvorili domaći košarkaši, te su furioznom igrom već na početku susreta stvorili osjetniju prednost, i na krilima Pilavdžića dobili prvu četvrtinu sa 25:14.

Drugu četvrtinu bolje otvaraju gosti, ali domaćini u ovoj četvrtini vođeni sjajnim Krajšnikom nisu dopustili da se gosti u potpunosti vrate u meč.

Dobili su gosti ovaj period igre sa 17:16, međutim konačan rezultat nakon prvog poluvremena glasio je 41:31 za Lukavčane. Početak drugog poluvremena ponovo pripada domaćina koji su trojkama Krajšnika, i Pilavdžića već u trećem periodu utakmice riješili pitanje pobjednika.

Nakon trećeg perioda bilo je 67:48. Do kraja susreta domaćini su samo potvrdili pobjednika današnje utakmice, te ostvarili svoju desetu pobjedu u ligi rezultaom 90:74.

Najefikasniji u redovima domaćih bili su: Igor Krajšnik sa 21 poenom, i Mirsad Pilavdžić sa 19 poena. Narednu utakmicu Lukavačani gostuju u Sarajevu, a za protivnika imat će ekipu Burcha. Ekipa Lukavca, i Vogošće nakon dvanaest kola dijele prvo mjesto na tabeli sa omjerom od 10 pobjeda, i 2 poraza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi