Kladioničarski kutak: Tri dnevna savjeta

Parovi za ponedjeljak

Kladioničarski kutak: Tri dnevna savjeta

V. Elez

U rubrici namijenjenoj kladioničarima donosimo tri dnevna savjeta za ponedjeljak, 15. februar 2016. godine.

GERMANY: 2. Bundesliga
20:15   Nurnberg - Bochum - tip X, under 2,5

# tim u p n i + / - bod
3. Nurnberg 20 10 6 4 39:27 36
6. Bochum 20 8 7 5 30:18 31


Kada se sastanu ova dva bivša bundesligaša to je svakako derbi 'cvajte', a kada se zna i to da se oba kluba još bore za povratak u  društvo najboljih, onda to dodatno podiže atmosferu.

Kroz analizu vidimo da Nurnberg ima pet pobjeda u nizu, što je naravno i najbolji skor u ligi u proteklih pet kola. Sa druge strane gosti imaju samo dviej pobjede i dva remija u tom periodu.

Naš prijedlog je tip X i manje od 2,5 golova, jer kako kažu svakoj seriji dođe kraj, a protivnici su po mjeri jedan drugom.

SCOTLAND: Premiership
20:45   Inverness - Aberdeen - tip 2, under 2,5

# tim u p n i + / - bod
2. Aberdeen 25 17 4 4 44:26 55
7.  Inverness 23 7 8 8 30:32 29


Nakon pobjede nad Celticom, apetiti u Aberdeenu su dodatno porasli i sve ozbiljnije se razmišlja i o osvajanju titule. Samo su tri boda razlike i ukoliko misle do titule, gosti bi ovakve utakmice morali da dobijaju. Do sada su uglavnom dobro odrađivali "manje" ekipe, ali ovo je novi izazov.

Gosti u borbi za gornji dio tabele koji daje miran san pred podjelu lige na dvije grupe. Naša preporuka je tip 2 i manje od 2,5 golova, jer su domaći tvrda ekipa na svom terenu.

PORTUGAL: Primeira Liga 
21:00   Rio Ave - Ferreira 

# tim u p n i + / - bod
7. Ferreira 21 8 6 7 29:25 30
8. Rio Ave 21 8 5 8 30:32 29


U portugalskom prvenstvu ponedeljkom imamo često situaciju da se sastaju susjedi na tabeli. Tako je i ovaj put.

Duel dvije ekipe koje su gotovo poravnate i po bodovima, imaju isti broj pobjeda, a lošije plasirana ekipa je domaćin. Idealni uslovi za dobar meč jer su obje ekipe prilično sigurne u opstanak, pa bi želja za evropskim plasmanom mogla da natjera i jedne i druge da pokažu sve što znaju.

Prijedlog je tip X i više od 2,5 golova, jer obje ekipe igraju dosta ofanzivno i ne bi trebalo da bude puno taktiziranja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi