Kladioničarski kutak: Tri dnevna savjeta

Prognoze za srijedu

Kladioničarski kutak: Tri dnevna savjeta

V. Elez

U rubrici namijenjenoj kladioničarima donosimo tri dnevna savjeta za srijedu, 13. april 2016. godine.

BOSNIA AND HERZEGOVINA: Bosnia and Herzegovina Cup 

18:00   Željezničar - Sloboda - tip X, under 2,5

Derbi meč ove runda Kupa BiH, a sastaju se dvije ekipe koje su uz Zrinjski pokazale najviše u sezoni. Željezničar ima fantastičan niz u proljetnjem dijelu sezone. Naročito je bitna bila pobjeda plavih u Tuzli, a to je ono što će Tuzlaci htjeti da osvete u ovom duelu.

Naša preporuka će biti tip X i manje od 2,5 golova. Ovakve utakmice se rijetko igraju na mnogo golova. Svakako će se pobjednik riješiti u revanšu u Tuzli, pa sumnjamo da će ekipe mnogo rizikovati u prvom duelu.

ENGLAND: FA Cup 

20:00   West Ham - Manchester United - Tip X, under 2,5 

Iznenađenje i razočarenje sezone se nalaze u duelu FA kupa. Ipak, radi se o spašavanju sezone za ekipu Manchester Uniteda pa će svi ishodi biti na stolu. Ono što bi ekipi Slavena Bilića bila kruna sezone je svako jedan trofej i za to upravo sada imaju šansu.

Preporuka je tip X i manje od 2,5 golova. Ukoliko ipak bude pobjednika, on bi mogao biti odlučen jednim golom. Malo vjerovatan je ishod sa brzim prvim golom i golijadom do kraja.

SWITZERLAND: Super League 

18:30   Lugano - Basel - tip X, under 2,5.

# tim u p n i + / - bod
1. Basel 26 20 3 3 65:26 63
10. Lugano 26 6 6 14 33:59 24

Kada se sastanu posljednji i prvi na tabeli, a pogotovo kada je posljednja ekipa domaćin, ishodi vrlo rijetko u jakim ligama završe u korist vodeće ekipe.

To bi se vrlo lako moglo desiti i u ovom duelu, jer domaći se grčevito bore za opstanak, a gostima je titula već u džepu.

Preporuka je tip X, under 2,5. Iako su domaći katastrofalno poraženi u posljednja dva meča, ova utakmica može da bude presudna za opstanak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi