Kladioničarski kutak: Tri dnevna savjeta

Nova šansa za dobitak...

Kladioničarski kutak: Tri dnevna savjeta

V. Elez

U rubrici namijenjenoj kladioničarima donosimo tri dnevna savjeta za srijedu, 30. mart 2016. godine

ROMANIA: Liga 1 - Championship Group

20:00   Pandurii - Steaua Bucuresti - tip X, under 2,5 

# tim u p n i + / - bod
2. Steaua Bucuresti 3 2 1 0 6:2 29
3. Pandurii 3 1 2 0 4:2 29


Derbi u rumunskoj ligi za prvaka. Timovi se nalaze na diobi drugog mjesta koje vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka i ovaj duel je vrlo važan jer bodovi u eventualnoj pobjedi vrijede duplo.

Steaua je nešto bolje otvorila doigravanje, pa je već sustigla prednost iz regularnog dijela sezone koje su imali domaći. Naša preporuka je tip X i manje od 2,5 golova. Timovi su poprilično izjednačeni, a u derbijima u Rumuniji rijetko gledamo mnogo golova.

BRAZIL: Campeonato Carioca - Taca Guanabara

20:30   Boavista - Madureira - tip 1, under 2,5

# tim u p n i + / - bod
6. Boavista 3 1 0 2 1:4 3
7. Madureira 3 0 1 2 2:4 1


U vrlo čudnom sistemu takmičenja u pred-sezoni Brazilci igraju mnogo utakmica po regijama. Ovdje imamo meč između Boaviste i Madureire u okviru Kupa Guanabare u šampionatu Carioca.

Timovi se nalaze na dnu tabele i imaju po dva poraza iz tri kola. Ova utakmica bi trebala da bude odskočna daska za jednu od ekipa.

Preporuka je tip 1 i manje od 2,5 golova. Domaći imaju jednu pobjedu u dosadašnjem djelu takmičenja, a gosti gube minimalno svoje utakmice.

ENGLAND: League One 

20:45   Southend - Sheffield Utd - tip X, over 2,5

# tim u p n i + / -  bod
12. Sheffield Utd.  38 15 10 13 55:50 55
13. Southend 38 15 10 13 50:49 55


Ako postoje dva protivnika koji mogu da uđu u meč totalno rasterećeno, onda su to upravo ova dva tima.Sredina tabele, dovoljno daleko i od vrha i od dna.

Ambicije za ulazak u baraž su prošlost, mada su teoretski moguće za obje ekipe. Podjednak je broj pobjeda, neriješenih i poraza za obje ekipe, a čak su i gol-razlike slične. 

Kako se radi o vrlo izjednačenim ekipama, ponudićemo tip X i više od 2,5 golova, jer utakmica može da bude opuštena, čak da se da šansa mlađim igračima koji mogu imati motiv za dokazivanjem.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi