Kladioničarski kutak: Tri dnevna savjeta

Parovi za utorak

Kladioničarski kutak: Tri dnevna savjeta

V. Elez

U našoj standardnoj rubrici namijenjenoj kladioničarima i danas vam donosimo tri dnevna savjeta.

GERMANY: 2. Bundesliga - Relegation 

19:10   Duisburg - Wurzburger Kickers tip 1, over 2,5

Baraž za Drugu Bundesligu, popularnu "cvajtu" je došao do revanša. Jedna od ekipa koja je dugo godina igrala i u najjačem njemačkom rangu, doživljava svoj sunovrat. Duisburg je prvi meč izgubio sa 2:0 pa će u revanšu imati vrlo težak zadatak. Nije samo rezultat taj koji pravi probleme domaćima, u pitanju je bezidejna igra i vrlo malo stvorenih šansi u posljednjim mečevima. Ipak, Duizburg je ove sezone prozvan i kraljem preokreta, pa to domaćima ulijeva nadu.

Preporuka je tip 1 i preko 2,5 golova. Domaći nemaju šta da čekaju i od prve minute moraju da jurišaju, a to uvijek ostavlja mnogo prostora za kontre. 

ESTONIA: Meistriliiga 

19:00   Kalju - Levadia tip X, under 2,5

ekipa u p n i gr bod
2 Kalju 15 10 4 1 29:7 34
3 Levadia 15 10 4 1 25:9 34

Veliki derbi estonskog fudbala i dva tima koja pretenduju na najviši plasman. Iako je liga tek na sredini, oba tima su upisala identične brojeve u kolonalam uspjeha, a i gol-razlika je slična. Primjećuje se i pogledom na tabelu da su timovi prilično izjednačeni, pa će ovaj meč odlučiti o tome ko će da pobjegne rivalu. Gosti su nešto renomiranija ekipa i redovan učesnik evropskih takmičenja, a imaju i seriju od četri pobjede u pet posljednjih mečeva.

Ako je jedan meč sinonim za tip X, onda to sigurno može da bude ovaj, a kako oba tima primaju vrlo malo golova, njihov duel bi mogao da prođe u tom svjetlu takođe.

SPAIN: Segunda Division 

20:30   Alcorcon - Tenerife tip X, under 2,5

ekipa u p n i gr bod
6. Alcoron 39 16 10 13 42:40 58
12. Tenerif 39 13 15 11 43:41 54

Dok su prvoligaši na zasluženom odmoru u Španiji, bitke se još uvijek vode na drugoligaškom planu. Dva tima sa sredine tabele se još uvijek nadaju kiksu četvorke koja je trenutno u baražu, kako bi zauzeli njihovo mjesto. Ova sezona će ostati upamćena u Segundi kao sezona sa vrlo malim razlikama između timova, jer su do prije par kola prvie četri ekipe stajale u rasponu od jedne pobjede.

Sugestija je tip X i manje od 2,5 golova. Iako je domaćima pobjeda uslov u borbi za mjesto u baražu, ni gosti nisu lak zalogaj, a pogotovo sa 15 neriješenih rezultata u dosadašnjem djelu prvenstva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi