Kladioničarski kutak: Tri savjeta za klađenje

Parovi za ponedjeljak

Kladioničarski kutak: Tri savjeta za klađenje

V. Elez

U našoj standardnoj rubrici namijenjenoj kladioničarima donosimo tri dnevna savjeta za 23. maj 2016. godine.

BELARUS: Vysshaya Liga

17:30   Gorodeja - FC Minsk - tip X, under 2,5

# tim u p n i + / -  bod
8. Minsk 8 3 2 3 10:11 11
12. Gorodeja 8 2 3 3 4:6 9


Derbi sredine tabele bjeloruske Vysshaya Lige donosi ogled FC Minska i Gorodeje. Oba tima imaju po tri poraza u osam mečeva i negativnu gol-razliku, što ih stavlja u red ekipa koje će se vjerovatno boriti za opstanak.

Domaće zabrinjava i činjenica da u prosjeku svako drugo kolo postižu gol. Preporuka je tip X i manje od 2,5 golova. Statistika nam daje za pravo da preporučimo manje golova jer se u dosadašnjem djelu prvenstva nisu iskazali kao golgeteri, ni jedni a ni drugi.

DENMARK: Superliga 

19:00   Brondby - Viborg - tip 1, over 2,5

# tim u p n i + / - bod
4. Brondby 30 15 6 9 40:34 51
10. Viborg 30 9 7 14 32:41 34


Dok neke sjeverne evropske zemlje tek počinju svoja prvenstva, Danci su već došli pred kraj svog šampionata.

Ovaj meč bi trebao da bude lagana priča za domaćina i svi već vide tri boda na njihovom kontu. Ipak, najteže je pobijediti već unaprijed sračunate mečeve. Gostima ne prijeti ispadanje, pa su i oni sa tog aspekta mirni.

Preporuka je tip 1 i više od 2,5 golova. Odlučili smo da damo prednost domaćinu, kako zbog položaja na tabeli, tako i radi forme u kojoj se nalaze, jer imaju četri pobjede u posljednjih pet kola.

ICELAND: Pepsideild 

22:00   Stjarnan - Hafnarfjordur - tip X, under 2,5

# tim u p n i + / - bod
1. Stjarnan 4 3 1 0 11:2 10
3. Hafnarfjordur 4 3 0 1 7:2 9


Najveći derbi meč Islanda u posljednjih nekoliko godina, i u ovoj sezoni donosi sudar dva velika rivala. 

Kako se iz samog pogleda na tabelu da vidjeti, oba tima su uknjižila tri pobjede u četiri prva meča i imaju ambicije da se bore za titulu ove sezone. Kako su i primili samo po dva gola u četiri kola, možemo reći da na to imaju potpuno pravo.

Island je poznat po velikom broju golova, ali ovaj put se radi o dvije najčvršće odbrane, pa ćemo uz tip X, dati i preporuku za manje od 2,5 golova. Iako će mnogi reći da je to nemoguće na Islandu, statistika mora da promijeni smjer u toku sezone i smatramo da će to upravo biti u ovom meču.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi