Klasa je vječna: Benko u 35. godini pred novim transferom

Nije za staro gvožđe

Klasa je vječna: Benko u 35. godini pred novim transferom

Nekada najbolji strijelac Premijer lige BiH Leon Benko, koji danas igra u Hrvatskoj za Varaždin, blizu je prelaska u novi klub.

Benko je ljetos nakon epizode u Olimpiji zbog porodice, ali i vrlo ambicioznog projekta potpisao za Varaždin. Njegovo dovođenje za ovaj klub se ispostavilo kao pun pogodak, na 12 utakmica je postigao devet pogodaka, međutim iskusni napadač sada bi mogao ponovo promijeniti sredinu.

Mediji u Hrvatskoj pišu kako je 35-godišnji Benko dobio ponudu iz 1. HNL, tačnije od Intera iz Zaprešića, koji je u potrazi za novim napadačem jer je sve izvjesniji inostrani transfer napadača Komnena Andrića.

Da se nešto 'kuha' prije nekoliko dana nagovijestio je i Interov trener Samir Toplak. Nagovijestio je, između ostalog, kako će u napad dovesti jedno veliko ime ne želeći pritom otkrivati o kome se radi, ali hrvatski mediji tvrde kako je riječ upravo o Benki.

Podsjetimo, Benko je ostavio veliki trag igrajući u Premijer ligi BiH. Osim što je bio najbolji strijelac sa 18 postignutih pogodaka, sa Sarajevom je također u sezoni 2015/2016. osvojio i naslov prvaka.

Kroz karijeru je još igrao za Slaven Belupo, Rijeku, Nurnberg, Standard, Kortrijk, Olimpiju, DL Aerbin...

Iz Sarajeva otišao zbog Almira Hurtića

Osim po sjajnim igrama, Benkina epizoda u redovima Sarajeva ostala je upamćena i po suspenziji koju mu je izrekao tadašnji trener Almir Hurtić jer je konzumirao - alkohol.

"Najgore od svega je što nisam mogao objasniti cijelu situaciju. U karanteni smo popili dva i pol decilitra pive, što je najnormalnija stvar. Nije bilo nikakvog pijančenja. Žao mi je što smo se morali rastati iako je cijeli grad bio na mojoj strani", ispričao je prije nekoliko mjeseci Benko, koji nije skrivao kako mu je u Sarajevu lijepo lijepo.

"Inače, ono što sam doživio u Sarajevu nešto je posebno. Deset dana prije derbija osjećate da se sprema nešto veliko."

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi