Klasa je vječna: Hat-trick Lamparda u pobjedi New Yorka

New York City ubjedljivo slavio

Klasa je vječna: Hat-trick Lamparda u pobjedi New Yorka

Endin Čaušević

Fudbaleri New York Cityja sinoć su deklasirali ekipu Colorado Rapidsa sa 5:1.

Ekipa New Yorka do nova tri boda došla je na krilima sjajnog Franka Lamparda. Nekadašnji igrač Chelseaja sinoć je postigao svoj prvi hat-trick u dresu američke ekipe.

Domaći su do prednosti stigli u 28. minuti golom Lamparda, a u finišu prvog dijela Taylor je udvostručio prednost. Pred sami kraj utakmice New York City je postigao još tri gola.

Prvo je Mendoza u 75. minuti pogodio za 3:0, a onda je na scenu stupio ponovo Lampard. Englez je u samo tri minute uspio postići još dva gola za 5:0. Konačnih 5:1 postavio je Gashi u sudijskoj nadoknadi utakmice. Zanimljivo da je Lampard ušao u historiju kluba jer je ovo bio prvi hat-trick nekog igrača New Yorka od osnivanja kluba.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi