Velika blamaža Pirla, Ville i društva

New York Red Bulls slavio sa 7:0

Velika blamaža Pirla, Ville i društva

Endin Čaušević

Večeras je u američkoj MLS ligi odigran gradski derbi između New York Cityja i New York Red Bullsa.

Iako su mnogi očekivali neizvijesnu i zanimljivu utakmicu na kraju se to nije desilo. NY Red Bulls je na kraju slavio sa nevjerovatnih 7:0, te je zadao veliki šamar gradskom rivalu koji u svojim redovima ima Andreu Pirla, Davida Villu, Franka Lamparda.

Gosti su poveli već u trećoj minuti utakmice kada je pogodio McCarty. Do kraja prvog poluvremena NY Red Bulls je postigao još dva gola, a dvostruki strijelac bio je Wright-Phillips.

U drugom dijelu nastavila se rapsodija gostiju koji su postigli još četiri gola. Prvo je u 51. minuti dvoj drugi gol postiga McCarty, a pet minuta kasnije na 5:0 pvidio je Muyl. U samom finišu utakmice za 6:0 pogodio je Veron, a konačnih 7:0 postavio je Baah.

New York City je nakon 13 odigranih utakmica drugi na tabeli sa 17 bodova, dok je New Vork Red Bulls treći sa jednim bodom manje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi