Klaster zvani Serie A: Čak 151 zaražen igrač, iz jednog tima kompletna postava!

Nevjerovatno, ali istinito

Klaster zvani Serie A: Čak 151 zaražen igrač, iz jednog tima kompletna postava!

Koronavirus pravi velike probleme za održavanje sportskih manifestacija širom svijeta. 

Jedna od zemalja koje su teško pogođene je Brazil.

Prošlog vikenda započela je tamošnja Serije A, a nakon utakmica 1. kola testirani su svi fudbaleri i rezultati su bili užasni.

Pozitivno je njih čak 151! Najviše iz ekipe Corinthians u kojem je čitava postava, odosno 23 igrača, dobila Covid 19 bolest.

Ekipa Goias je prošla također katastrofalno jer je zabilježila 22 pozitivna slučaja. Najbolje su prošli Bragantino i Atletico Mineiro. To su klubovi koji su zabilježili tek po jedan pozitivan slučaj.

Zanimljivo da klubovi s najviše zaraženih igrača nisu ni igrali 1. kolo, a gotovo je sigurno da neće ni drugo koje počinje u četvrtak.

Pozitivna stvar u cijeloj situaciji je da većina fudbalera ne pokazuje nikakve simptome bolesti.

Za kraj dodajmo kako je Brazil drugi u svijetu po broju slučajeva zaraze Covid 19. U toj zemlji je preko tri miliona pozitivnih slučajeva, a preminulo je preko 100.000 ljudi.

Top Komentari

BatonDezitijat
gledaj naslova to moze samo na ovom proljev portalu da ovako glasi naslov
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti