Stadion Pacaembu se transformiše u bolnicu

Strah od širenja koronavirusa čini svoje

Stadion Pacaembu se transformiše u bolnicu

Na stadionu Pacaembu, koji je u vlasništvu Grada San Paula, je tokom godina odigran veliki broj historijskih utakmica i organizovan veliki broj različitih manifestacija.

Od 1940. kada je otvorio svoje kapije do danas koristile su ga različite reprezentacije Brazila, a nerijetko i velikani brazilskog fudbala Corinthians, Palmeiras, Sao Paulo i Santos.

Ipak, i Brazil se priprema za epidemiju koronavirusa (Covid-19), pa je stadion Paceambu dočekao da bude pretvoren u bolnicu.

Gradska uprava i koncesionar stadiona su udružili snage, odlučili od stadiona napraviti bolnicu i na Paceambuu smjestiti 202 bolnička kreveta za pacijente kojima će biti potrebna njega zbog zaraze novim koronavirusom.

Prognozira se da će poljska bolnica na stadionu Paceambu biti gotova za 10 dana. Tako barem vjeruje Allegra, koncesionar koji se brine o stadionu.

Na stadionu, nakon transformacije u bolnicu, će se smještati pacijenti koji nisu u teškom stanju i koji zbog toga mogu biti tratirani u uslovima improvizirane zdravstvene ustanove.

Jučer je objavljen i video snimak početka radova na stadionu Paceambu:

U Brazilu je do sada zabilježeno više od 1600 potvrđenih slučajeva zaraze koronavirusom, te 25 smrtnih slučajeva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi