Nesvakidašnji slučaj: Brazilski velikan više ne želi igrati noću i nedjeljom

Nakon posljednjih sudskih odluka

Nesvakidašnji slučaj: Brazilski velikan više ne želi igrati noću i nedjeljom

Brazilski velikan Corinthians više ne želi igrati utakmice u noćnim terminima, niti nedjeljom. O ovakvom stavu i odluci danas su informisani CBF (Brazilska fudbalska konfederacija) i FPF (Federacija Pauliste).

Saopštenje je stiglo u obliku pisma potpisanog od strane predsjednika kluba Andresa Sancheza.

"Potrebno je da se, nakon povratka takmičnja koja su suspendovana i početka onih koja nisu počela zbog pandemije virusa Covid-10, utakmice Corinthiansa ne zakazuju u noćnim terminima niti nedjeljom", stoji u pismu brazilskog kluba.

Predsjedni Andres u narednom paragrafu upozorava da bi klub mogao bojkotovati utakmice koje, uprkos zathjevu, budu zakazane u spornim terminima: "U slučaju da utakmice budu zakazane u noćnim terminima ili u nedjelju, Corinthians zadržava pravo da eventualno ne učestvuje u tim utakmicama".

Međutim, šta je natjeralo Corinhtinas na ovakve zahtjeve?

Naime, Corinthians je odlučio "uložiti veto" na noćne i utakmice nedjeljom nakon dva sudska sporta između klubova i igrača, koja su riješena u korist igrača.

Riječ je o procesu koji je protiv upravo Corinthiansa pokrenuo Paulo Andre, te onom Maicona protiv Sao Paula. Njih dvojica su klubove tužili i tražili obeštećenje jer su morali igrati u noćnim terminima, u nedjelju i za praznike.

Obojica su dobila svoje sporove i sada Corinthians mora Paulu Andreu isplatiti blizu 200.000 eura, a Sao Paulo Maiconu nešto više od 100.000 eura.

Iz Corinthiansa su istakli i da su u prošlosti postojali mnogobrojni slučajevi sličnih zahtjeva za isplatom dodatnih naknada zbog igranja utakmica u "žestokom ritmu", noću, vikendima i praznicima, a sve na ime navodnog kršenja prava na plaćeni odmor. Ranije su isti odbijani od strane sudova.

Posljednje odluke Corinthians očigledno smatra pogrešnim i apsurdnim, a zahtjev koji je uputio fudbalskim vlastima je vjerovatno i jedan od načina da na to ukaže...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi