Borac slavio u Mostaru protiv Klisa i plasirao se u finale Kupa BiH!

Banjalučani pobijedili sa 2:1

Borac slavio u Mostaru protiv Klisa i plasirao se u finale Kupa BiH!

E. Čaušević, foto: V. Bernadić

Fudbaleri Borca danas su u Mostaru pobijedili Klis sa 2:1 u revanš utakmici polufinala Kupa Bosne i Hercegovine i uspjeli su da se plasiraju u finale.

Borac je protiv Klisa slavio s ukupnih 6:2 jer su Banjalučani prije dvije sedmice na svom terenu pobijedili sa 4:1. Bh. premijerligaš je i danas uspio da dođe do pobjede na stadionu Rođeni, te su slavili sa 2:1.

Gosti iz Banjaluke su odlično otvorili utakmicu i poveli su već u 12. minuti. Zakarić je lijepim lob pasom proigrao Moraitisa, a grčki napadač lako matira Ceru za vodstvo Borca.

Međutim, samo dvije minute kasnije Klis je uspio da ekspresno izjednači na 1:1 i pokaže Borcu da se neće tako lako predati.

Milojević je bio previše neoprezan i izgubio je loptu u opasnoj zoni, do nje dolazi Vila koji izlazi sam na Lakića i lako pogađa za poravnanje rezultata i veliko slavlje igrača kluba iz Buturović Polja.

Borac je do prednosti ponovo mogao u 22. minuti kada je Čavić odlično šutirao, ali stativa spašava Klis. Četiri minute kasnije u šansi je bio Vranješ, no kapiten Borca šalje loptu pored stative.

Oglasi

No, Banjalučani su u samom finišu prvog poluvremena uspjeli da dođu do novog vodstva. Nakon prekida koji je izveo Vojnović zatresla se ponovo stativa Klisa, nakon čega Zakarić u velikoj gužvi šutira i pogađa mrežu za 2:1.

U drugom poluvremenu Borac je rutinski čuvao prednost i bilo je jasno da su oni prvi finalisti Kupa BiH.

Klis je prvi zaprijetio u nastavku kada je u 52. minuti pokušao Canović, ali je Lakić uspio da to odbrani. Borac je imao incijativu u nastavku meča i zaprijetio je u nekoliko navrata preko Zakarića, ali se rezultat nije mijenjao.

Borac je na kraju u Mostaru slavio sa 2:1 i zasluženo se plasirao u finale. Banjalučani će u finalu igrati protiv boljeg iz duela Sarajevo - Tuzla City koji svoj revanš igraju od 17 sati na stadionu Koševo.

Polufinale Kup BiH, revanš:

Klis - Borac 1:2 (Vila 14'/Moraitis 12', Zakarić 45')

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Klis: Cero, Bajramoivć, Ćosić, Šabanović, Vila, Šimunović, Canović, Pirija, Husrep, Makan, Bitevlja.

Borac: Lakić, Kujundžić, Dujaković, Milojević, Vojnović, Bosančić, Meleg, Čavić, Vranješ, Zakarić, Moraitis.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi