"Klis nema šta tražiti na Mokrom Docu"

Derbi prvog kola nove sezone Druge lige Jug

"Klis nema šta tražiti na Mokrom Docu"

S. Mlaćo

Derbi 1. kola Druge lige FBiH grupa Jug igra se za vikend na stadionu Mokri Dolac u Posušju. Posušje će ugostiti Klis i očekujemo se kvalitetan meč, te dosta uzbuđenja.

"Ekipu Klisa jako respektiramo jer znamo sa kakvom ekipom oni raspolažu i da će oni, uz Tomislav i nas, voditi veliku bitku za naslov prvaka. Velika prednost im je iskustvo, te su jako čvrsti u duelima, a o njihovim manama cemo pričati nakon 90 minuta u nedjelju. Oni nemaju šta tražiti na Mokrom Docu, a ovim putem bi pozvao sve naše navijače da nas podrže i budu nas dvanaesti igrač u velikom derbiju u nedjelju", kazao je napadač tima iz Posušja Dominik Begić.

Na ovog nogometaša oko je bacio i Blaž Slišković, ali se na posudbi u Čapljini nije naigrao i odlučio se za povratak na Mokri Dolac.

"Mom povratku je presudilo to što nakon posudbe iz Zrinjskog u Čapljini nisam dobio priliku kakvu sam očekivao, te neke stvari se nisu poklopile što treba jednom sportašu i odlučio sam ponovno obući dres mog matičnog kluba. U ovoj sezoni očekujem kao i svake u Posušju, borba za prvu poziciju i napokon ulazak u Prvu ligu FBiH, a sebi želim odlične igre i što više golova.
Od momčadi i sebe očekujem da svaku utakmicu ulazimo sa pravim pristupom bez opuštanja, jer tada će naša kvaliteta doći do izražaja".

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Jug:

Meč u Posušju igra se u nedjelju sa početkom u 17 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi