FK Klis osvojio Kup HNK/Ž
Foto: FB/FK Klis

Ekipa Klisa u finalu bolja od Neuma

FK Klis osvojio Kup HNK/Ž

Teme:

Danas je na stadionu Seid Padalović u Buturović Polju odigrano finale Kupa HNK/Ž, a do trofeja je došla ekipa FK Klis koja je sa 3:1 savladala HNK Neum.

Fudbaleri Klisa su odlično otvorili susret, te su do poluvremena uspjeli stići do ubjedljivog vodstva od 3:0.

Prvi gol za Klis je postigao Nedim Kudra u 29. minuti, dok je na 2:0 povisio Amel Bajrić četiri minute kasnije. Rezultat prvog dijela je postavio Muamer Vila u pred sami odlazak na odmor.

U nastavku je Neum uspio samo ublažiti poraz i to preko Tomislava Leženića u 66. minuti. Treba dodati i da je ekipa Neuma igrala sa igračem manje od 35. minute kada je crveni karton zaradio golman Dražen Burić.

Finale Kupa HNK/Ž

FK Klis - HNK Neum 3:1 (Kudra N. 29', Bajrić 33', Vila 45+2'/ Leženić 66')

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Jug:

FK Klis: Ramić, Alić, Šehić, Bitevija, Vila, Šimunović, Bajrić, Kudra N., Kozić, Habibija, Makan. Igrali su još: Ćosić, Kudra A. i Hakalović.

HNK Neum: Burić, Stanković, Pjaca, Jurković, Soldo, Sabljić, Krvavac, Perić, Lovrić, Bošković, Leženić. Igrali su još: Krešić, Vuksanović i Milkota.

Top Komentari

Medo-Brundo
Ovojio...ovojio
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi