Klopp: Ako ne mogu Njemačka i Engleska, neka Island osvoji SP

Menadžer Liverpoola ima favorita na Mundijalu

Klopp: Ako ne mogu Njemačka i Engleska, neka Island osvoji SP

Menadžer Liverpoola Jurgen Klopp se na posljednjoj press konferenciji ukratko dotakao i predstojećeg Svjetskog prvenstva, koje se ovog ljeta igra u Rusiji.

Klopp će, naravno, navijati za svoju Njemačku, ali ističe da su njegove simpatije i na strani Engleske. Njegov treći favorit je - Island.

"Prošle godine sam bio na Islandu na zimovanju i mogu vam reći da je to najbolje iskustvo u mom životu. Ne mogu da vjerujem da je jedna tako mala zemlja, sa tako malim brojem stanovnika, toliko uspješna u sportu. Kada pogledate u čemu su sve dobri, rekli biste da se svi državljani Islanda bave nekim sportom, ali naravno da nije tako. Među Islanđanima ima i dobrih doktora i slično", započeo je Klopp, te dodao:

"Navijat ću za Njemačku i za Englesku, ali ako oni ne mogu osvojiti Svjetsko prvenstvo, neka ga osvoji Island. To bi bila najveća sportska priča ikada".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Inače, Island će na Svjetskom prvenstvu igrati u grupi sa Argentinom, Hrvatskom i Nigerijom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi