Klopp: Bio bih najveći idiot na svijetu da nije tako dobar

Karius pokazuje kvalitet

Klopp: Bio bih najveći idiot na svijetu da nije tako dobar

Endin Čaušević

Liverpool je jučer pred domaćim navijačima upisao novu pobjedu. Izabranici Jurgena Kloppa savladali su Newcastle sa 2:0 u okviru 29. kola engleskog Premiershipa.

Redsi su uspjeli doći do nova tri boda i to ponovo na krilima Mohameda Salaha koji je doveo svoj tim u vodstvo, dok je konačnih 2:0 postavio Sadio Mane. Ipak, navijači su nakon utakmice najviše hvalili golmana Lorisa Kariusa koji je s nekoliko sjajnih odbrana obilježio meč.

Od dolaska u Liverpool Karius nije bio baš omiljen kod navijača ovog kluba, ali je u posljednje vrijeme pokazao da se radi o veoma dobrom golmanu. Karius je jučer zabilježio sjajnu odbranu kod rezultata 1:0 što je vjerovatno meč odvelo u nekom drugom pravcu.

"Da on nije dobar golman ja bih bio najveći idiot u svijetu fudbala jer ga stavljam da brani. Možda su neki ljudi mislili da je tako, ali uvijek sam znao da je riječ o dobrom golmanu i on to pokazuje. Nije dobro počeo ovdje, ali sada je to druga priča i vjerujte mi da je on fantastičan golman. Ne postoji golman koji ne griješi, samo ću to reći", kazao je Klopp nakon meča.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi