Klopp je bio impresioniran fudbalerom iz BiH, sada mu ne odgovara na poruke

U prošlosti ga doveo u Mainz

Klopp je bio impresioniran fudbalerom iz BiH, sada mu ne odgovara na poruke

Jurgen Klopp, čovjek koji je po drugi put zaredom odveo Liverpool u finale Lige šampiona, u prošlosti je imao priliku sarađivati i sa fudbalerima iz Bosne i Hercegovine.

Priča o Kloppovoj saradnji s Marijom Vrančićem manje-više je svima poznata. Nijemac je u periodu kada je trenirao Mainz nazivao bh. fudbalera najvećim talentom koji je ikada igrao za ovaj klub, a kasnije ga je poveo sa sobom i u Borussiju, međutim u Dortmundu se i nije najbolje snašao.

"Vrančić je igrao za mene, bio je moj Mario Gotze u Mainzu, poznajem ga godinama i dobar je prijatelj s mojim sinom", rekao je Klopp u prošlosti.

No, Vrančić nije jedini koji se imao priliku uvjeriti u Kloppove trenerske sposobnosti. Svojedobno, kao mladi trener, Klopp je bio 'zaljubljen' i u Josipa Landeku porijeklom iz Hercegovine, kojeg je 2006. godine doveo u Mainz.

"Bio sam u to vrijeme junior Offenbacha i igrao sam nekoliko puta protiv Kloppova sina Marca, tada člana FSV Frankfurta. Klopp je dolazio na njegove utakmice pa me zapazio i ubrzo me pozvao da prijeđem u Mainz", ispričao je Landeka za Večernji list, pa potom nastavio:

"Kod Kloppa na kraju nisam dobio šansu. U sezoni kada se Mainz vratio u Bundesligi bio sam dio prve momčadi, no bio sam premlad i znate kako je... Međutim, on je najbolji trener koji me ikada vodio, fantastičan je tip!"

Posebno su ga fascinirale Kloppove motivacijske sposobnosti.

"Ne samo što je vrstan trener i taktičar, on je i nevjerojatan motivator. Naslušao sam se motivacijskih govora brojnih trenera, ali kad god sam slušao Kloppa, uvijek me lovila jeza. On nikada nije dosadan, a nastupa s toliko emocija, uvijek će vam pogoditi žicu i dovesti vas u stanje da na travnjak izlazite kao na bojište", nastavlja Landeka.

Tokom razgovora otkrio je kako i dalje Kloppu šalje poruke, no odgovora - nema.

"I danas imam Kloppov broj telefona pa mu pošaljem poruku kad god je neka velika pobjeda. Samo što on dobije na hiljade poruka i teško da ih sve i pročita", dodao je Landeka.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Landeka u međuvremenu nije napravio veliku karijeru, vrhunac mu je bilo igranje u 3. ligi, dok je danas standardan član petoligaša Stuttgarter Kickersa. Inače je u bliskim rodbinskim vezama sa Ivicom i Davorom Landekom koji su u prošlosti igrali na premijerligaškim terenima.

Top Komentari

Fce
Nisi ga zadovoljio haha
0 0
Medo-Brundo
salji i dalje..mozda se nekada i javi
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi