Klopp kao da nešto zna: "Ova sedmica još nije gotova"

Pred odlučujuće mečeve u Engleskoj

Klopp kao da nešto zna: "Ova sedmica još nije gotova"

E. Škorić

Menadžer Liverpoola Jurgen Klopp nada se još jednom čudu u nedjelju.

Liverpool je čudesno slavio na Anfieldu s 4:0 protiv Barcelone i plasirao se u finale Lige prvaka, nadoknadivši 0:3 iz prve utakmice.

Na pitanje novinara da li bi moglo da se desi nešto slično i u nedjelju, pa da Liverpool završi kao prvak Engleske iako ima bod manje od vodećeg Manchester Cityja, Nijemac je odgovorio: "Bilo bi super".

"Imali smo nevjerovatnu sedmicu, ali ona još nije završena. Ko zna, možda to bude još jedan veliki trenutak za nas. Nedjelja vrijedi za ovu sedmicu, ne za narednu, dakle - nije gotova sedmica. Idemo po čudo", dodao je Klopp, pa nastavio:

"Ali ništa se nije stvarno promijenilo, znali smo to i prije. Mislim da je većina ljudi očekivala da ću danas ovdje sjediti i reći: 'OK, nakon što nismo u finalu Lige prvak,a teško je sada da budemo prvaci Engleske. Sada smo u finalu Lige prvaka, ali i dalje je teško da budemo prvaci Engleske. No, ono što mi sigurno možemo je pobijediti našu utakmicu".

Klopp smatra da i Wolverhampton na Anfieldu i Brighton pred svojim navijačima protiv Cityja ide na pobjedu i da ništa nije gotovo.

Navijači unutar Anfielda će naravno pratiti rezultat na stadionu Amex - ali Klopp ne vjeruje da će bilo kakve reakcije na tribinama utjecati na njegove igrače na terenu.

"To je posve normalno. Ne bi to trebalo da zbuni moje igrače, bez obzira šta se dešavalo na Amexu. Mi smo ljudska bića, nije jednostavno ne reagirati na neke stvari, ali nama je najvažnije da dobijemo utakmicu protiv Wolverhamptona", zaključio je Klopp.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nagovijestio je i odlazak dvojice igrača iz Liverpoola, a to su Daniel Sturridge i Alberto Moreno.

"Moguće da je ovo njihova zadnja utakmica. VIdjet ćemo. Ne bih da govorim o njihovim ugovorima dok ne završimo sezonu. Nije vrijeme za takve stvari".

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti