Ko je prvi trener koji je nazvao Kloppa da mu čestita?

Pokazao veličinu

Ko je prvi trener koji je nazvao Kloppa da mu čestita?

E. Škorić

Liverpool je protekle noći po šesti put postao prvak Evrope.

U engleskom finalu Liverpool je pogocima Salaha i Origija savladao Tottenham rezultatom 2:0, osvojivši tako Ligu prvaka, a ovo je posebno važan trenutak za Jurgena kloppa.

Bivši trener Mainza i Borussije Dortmund ulazi u historiju, a među prvima mu je čestitao - Pep Guardiola.

Pep je Kloppa zaustavio u Premier ligi, ali je u ovom takmičenju morao da čestita Nijemcu. Nazvao ga je i poručio kako je sretan zbog njega, te mu zaželio još takvih trofeja.

"Prije nekoliko trenutaka sam razgovarao s Pepom Guardiolom na telefonu i on mi je među prvima čestitao na trofeju", kazao je Klopp.

"Jeste li ikada vidjeli tim poput ovoga? Inače sam 20 minuta nakon utakmice polupijan, ali..."

Trener Liverpoola Jurgen Klopp nije krio svoje oduševljenje nakon pobjede svog tima u finalu Lige prvaka.

"Toliko sam sretan zbog ovih momaka, zbog svih ovih ljudi i svoje porodice. Oni su patili zbog mene, zaslužili su to više nego iko", rekao je Klopp nakon utakmice.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Jeste li ikad vidjeli da se jedna ekipa ovoliko bori bez goriva u rezervoaru? Imamo golmana s kojim se teške stvari čine laganim", dodao je Nijemac i tako pohvalio Alissona koji je imao osam odbrana u finalu."Ovo je najbolja noć u našim životima kao profesionalaca. Trebalo je proći vremena i to je važno za razvoj kluba i poboljšanje. Ovaj mali uspjeh puno pomaže, sad možemo nastaviti. Vlasnici nikad ne stavljaju pritisak na nas"

"Inače sam 20 minuta nakon utakmice polupijan, ali zasad sam samo popio vodu!", zaključio je Klopp.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi