Klopp: Kako da opišem ovu godinu? Dovoljna mi je samo jedna riječ
Klopp je uspio odvesti Liverpool na krov Evrope ove godine

Nijemac govorio o godini koja je donijela mnogo radosti navijačima Liverpoola

Klopp: Kako da opišem ovu godinu? Dovoljna mi je samo jedna riječ

S. Pašalić

Liverpool je imao veoma uspješnu godinu iza sebe pod vodstvom Jurgena Kloppa.

Redsi su uspjeli osvojiti Ligu prvaka, a malo je nedostajalo da stignu i do trofeja u Premier ligi, ali Manchester City u završnici nije napravio kiks i na kraju je stigao do naslova.

Kraj godine je vrijeme i kada se sumiraju utisci, a to je uradio i trener Liverpoola koji je za zvaničnu stranicu kluba govorio o uspjesima svog tima.

"Normalno je vrijeme da se ukratko osvrnemo o nevjerovatnoj godini za ove dječake, ovaj klub i, naravno, naše navijače", napisao je Klopp u poruci navijačima na zvaničnoj stranici kluba.

"Mislim da me do sada dovoljno dobro poznajete. Nisam tip koji gleda unazad, ne kada imamo posla za obaviti. Ali kako mogu ignorisati ono što smo sve doživjeli u ovoj godini? Imam samo jednu riječ za to: 'wow'."

"Tako sam ponosan na mnoge stvari. Naravno, prvo što smo svi imali priliku slaviti to što je Liverpool osvajač trofeja još jednom."

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Dok god živim, nikad neću zaboraviti tu noć u Madridu i sljedeći dan u Liverpoolu dok smo donijeli trofej Lige prvaka kući. Sjećam se da sam jednom rekao da će grad 'eksplodirati' kada osvojimo trofej, ali mislim čak sam ga možda i malo podcijenio. Ti prizori ... Ne mogu ni razmišljati o njima, a da ne osjetim nešto."

"Tog dana nas je to natjerao da prođemo kroz svaku vrstu emocija i kad sam gledao ljude u oči gore iz tog autobusa, to je pojačalo ono što znam od 8. oktobra 2015. - najsretniji sam čovjek koji sam mogao biti dio ovog nogometnog kluba, dio ove posebne porodice.", napisao je pored ostalog Klopp.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Nany
Veliki trener, koji voli igrače kao svoju djecu ,pa zato isti,izgaraju na terenu iz poštovanja prema njemu.Ovo je zdrav klub, gdje su ljubav i poštovanje na prvom mjestu. Svaka čast majstore !
5 0
Bhf111
Napravio si od Liverpoola pravu masineriju. Samo drzati sve pod koncima i osvojiti sve pred sobom
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi