Klopp oduševljen novim igračem Liverpoola, ali ga kopka jedna stvar: "Kako ga uklopiti?"

Minamino stiže u januaru

Klopp oduševljen novim igračem Liverpoola, ali ga kopka jedna stvar: "Kako ga uklopiti?"

Edmir Škorić

Jurgen Klopp se složio sa svima koji smatraju da je Takumi Minamino vrhunski igrač, pa nije tek tako došao na Anfield, no s pravom se Nijemac pita: "Gdje će igrati?"

Minamino će početkom iduće godine doći zu Liverpool koji je aktivirao otkupnu klauzulu i Japanca doveo iz Salzburga za samo 8,5 miliona eura.

Klopp smatra da će Minamino biti savršeno dobar za njegov tim, da će se uklopiti u napad, ali gdje će igrati? Firmino, Mane i Salah su naprijed, Japanac će morati da radi i čeka priliku.

"Kako ga uklopiti u kratkom roku? Dugoročno, nema sumnje da će nam pomoći, to je očito. Jedva čekam krenuti raditi s njim, ali između sada i Takumijevog pravog prvog dana na Melwoodu čekaju nas tri utakmice i zapravo imamo jako malo vremena za razmišljati o tome", kazao je Klopp na konferenciji za medije u utorak.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Sve što znamo o njemu jako su dobre vijesti za našu ekipu. Njegove nogometne vještine su sjajne. Prije svega, sposobnost donošenja odluka na malom prostoru, brzina, želja za osvajanjem izgubljene lopte. Kontrapresing, naučen je na to jer Salzburg ima sličnu filozofiju kao i mi. Sve je to super, ali tek kad se zapravo pridruži momčadi mogu početi razmišljati kako ću ga uklopiti i gdje će igrati", kazao je Klopp.

On je u 22 nastupa u austrijskoj Bundesligi ove sezone postigao devet golova, a Kloppa je oduševio na Anfieldu kada je Salzburg izgubio s 4:3 od Liverpoola u Ligi prvaka.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti