Klopp je 'prekucao' komentarom o nevjerovatnom nizu Manchester Cityja

Danas se igra veliki derbi u Premier ligi

Klopp je 'prekucao' komentarom o nevjerovatnom nizu Manchester Cityja

S. Mlaćo

Veliki derbi engleske Premier lige danas od 13:30 sati igraju Manchester City i Liverpool.

Dva tima koja vode bitku za prvo mjesto tako će u direktnom duelu odmjeriti snage, a razlika na tabeli je tek bod u korist Cityja.

City je u posljednjih pet mečeva slavio tri puta, te samo jednom je poražen, dok Liverpool u poslednjih pet utakmica ne zna za poraz, uz tri pobjede. Sve jasno govori da nas očekuje pravi spektakl, a najavio ga je i trener gostiju Jurgen Klopp.

On je istakao da je upoznat s tim da City ima 23 pobjede na svom terenu u nizu, a onda sve nasmijao komentarom.

"Poznata mi je jedna stvar. Što duže traje niz, veća je šansa da će biti prekinut", rekao je Klopp u svom stilu.

City je na Etihadu slavio u svim utakmicam u ovoj godini, a posljednji put nisu slavili u decembtru prošle godine kada iim je rival bio Everton. Završilo je 1:1.

Oglasi

Istovremeno se priča o izbacivanju Manchester Cityja iz lige ili mogućem oduzimanju bodova, kao što se to desilo Evertonu. Razlog je finansijski fair play, a Pep Guardiola je bio jasan po tom pitanju.

"Ne želim da pričam o Evertonu jer ne znam zašto su kažnjeni, ali zašto bi mi bili izbačeni? Ovo su dvije potpuno drugačije stvari, potpuno različiti slučajevi."

Nakon toga upitan je da li bi napustio Manchester City ukoliko bude izbačen iz Premiershipa.

"Postavljate pitanja kao da smo već kažnjeni. Nevini smo u ovom trenutku. Veće su šanse da ostanem ako nas izbace u treću ligu nego ako osvojim Ligu prvaka."

Potražite više informacija na temu Premier league:

Kazna Evertonu je najveća u Premier ligi i sada je ovaj tim u opasnoj zoni. Ako bodovi budu oduzeti Cityju, ovaj tim bi se mogao pomiriti da od titule nema ništa, no za sada su sigurni popularni Građani.

Imaju veliki ugled u svijetu nogometa, pa tako i u svom prvenstvu, a na 'velikim' se kola rijetko 'slome'. Teško je očekivati da će se to desiti Cityju, no sve je ipak moguće. 

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi