Klopp: Mourinhov "autobus"? Nemam problem s tim

Menadžer Liverpoola pred veliki derbi

Klopp: Mourinhov "autobus"? Nemam problem s tim

U subotu se u okviru 30. kola engleske Premier lige na Old Traffordu sastaju Manchester United i Liverpool.

Manchester United u ovaj susret ulazi kao drugoplasirani tim lige sa dva boda više u odnosu na Liverpool, a zanimljivo je da su posljednja tri međusobna susreta ove dvije momčadi u prvenstvu završila bez pobjednika.

Pred sutrašnji derbi menadžer Liverpoola Jurgen Klopp je izjavio da njegov tim na Old Trafford ide po tri boda.

"Ne mislim da ima razloga da ova utakmica bude veća, jer je ionako najveća koju mogu da zamislim. Moramo da budemo maksimalno spremni. Dobar je trenutak da idemo na Old Trafford. Manchester United igra na svom terenu, tako da su u prednosti. Iskusan su tim, takav im je i menadžer. Težak posao je pred nama, no želimo dobar rezultat", izjavio je Klopp.

Novinari su u pitali Kloppa očekuje li da će Mourinho "parkirati autobus", odnosno igrati defanzivno.

"Nikada ne koristim taj termin, nemam problem s tim da klubovi igraju defanzivno. Oni imaju svoj stil, mi svoj, a sve se na kraju svodi na to ko će slaviti po završetku utakmice. Kada Manchester United bude napadao, nadam se da će se svi moji igrači braniti. Ako neko kaže da je to parkiranje autobusa, nemam problem s tim."

Klopp je također dodao da ovaj meč neće mnogo toga da odluči, jer i ako Liverpool pobijedi, imat će samo bod više.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjećanja radi, duel između Manchester Uniteda i Liverpoola na programu je sutra s početkom u 13:30 sati.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi