Klopp nakon poraza od Dortmunda: "Šta smo naučili? Ništa"

Svjestan da su pripreme tek počele

Klopp nakon poraza od Dortmunda: "Šta smo naučili? Ništa"

E. Čaušević

Fudbaleri Liverpoola poraženi su sinoć u prijateljskoj utakmici od Borussije Dortmund sa 3:2.

Redsi su tek nedavno počeli pripreme za novu sezonu i jasno je da još uvijek nisu u pogonu u kojem se očekuje da budu za nekoliko sedmica. Dortmund je pokazao dosta više i zasluženo je na kraju slavio sa 3:2.

Nakon utakmice trener engleskog tima Jurgen Klopp izjavio je da se jasno vidjelo da je Dortmund duže na pripremama od njegovog tima, ali da i njegovi igrači lagano ulaze u puni trenažni proces.

"Moglo se vidjeti da je Dortmund korak ispred nas kada su u pitanju pripreme. Ipak, vidio sam dosta dobrih stvari za nas. Golove koje smo primili je nedostatak organizacije, ali to je jako teško imati u početnoj fazi priprema", rekao je Klopp.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Novinare je zanimalo da je možda naučio nešto iz poraza njegovog tima, a Klopp odgovor je sve nasmijao.

"Šta smo naučili? Ništa. Stvarno nismo ništa naučili. Često ne volim šta vidim u pripremnim utakmicama, ali za to postoji razlog. Nisam oduševljen igrom, ali znam da nas čekaju mnogo bolja izdanja kada počne sezona", dodao je trener Redsa.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi