Klopp nakon trilera na Anfieldu u svom stilu: Bilo je malo ružno, ali koga briga!
Klopp nije bio sretan nakon što je Liverpool primio gol

Nijemcu je jasno da je Liverpool danas imao dosta sreće

Klopp nakon trilera na Anfieldu u svom stilu: Bilo je malo ružno, ali koga briga!

S. Pašalić

Liverpool je danas u uzbudljivoj utakmici stigao do pobjede protiv Tottenhama rezultatom 2:1.

Redsi su se tako ponovo vratili na vrh tabele i sada imaju 79 bodova, dva više od Manchester Cityja, ali i utakmicu više.

Tim sa Anfielda je sjajno krenuo i već u 16. minuti poveo sa 1:0, a strijelac je bio Firmino. U 70. minuti je uslijedio veliki šok kada je Lucas izjednačio na 1:1.

Izgledalo je da će Liverpool napraviti kiks i možda već sada ispasti iz utrke za titulu prvaka, a onda je Alderweireld u 90. minuti postigao autogol nakon čega je uslijedilo veliko slavlje navijača na Anfieldu.

Trener Liverpoola Jurgen Klopp je na zanimljiv način prokomentarisao ovu utakmicu:

"Nisam bio sretan što smo primili gol, ali sam mislio da nam je potrebno malo. U prvom poluvremenu imali smo fantastične šanse i postigli prekrasan gol. U drugom poluvremenu izgledali smo teški i nismo mogli igrati svoju igru. Nismo se dobro prilagodili", rekao je Klopp.

"Možemo igrati bolji nogomet, ali u prvom poluvremenu imali smo puno dobrih trenutaka. U drugom ne toliko, ali smo postigli gol za 2:1, brilijantno", nastavio je Klopp.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Rekao sam da postoji 500 načina da pobijedite u nogometnoj utakmici, a danas je bilo malo ružno. Koga briga?", zaključio je trener Liverpoola.

Redsi će u narednom kolu na gostovanje kod Southamptona, dok će City već u srijedu igratisvoju utakmicu protiv Cardiffa.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi