Klopp o potencijalnom osvajanju titule van Anfielda: Koga briga?
Foto - EPA

Menadžer Redsa samo želi naslov

Klopp o potencijalnom osvajanju titule van Anfielda: Koga briga?

M. Šljivak

Engleska Premier liga vraća se 17. juna.

Nastavak sezone u društvu najboljih engleskih klubova kreće sa zaostalim utakmicama 28. kola (City - Arsenal, Aston Villa- Sheffield Untied), dok će ostatak timova na teren 19. ili 20. juna.

Klubovi će dobiti šansu da igraju utakmice na svojim stadionima, ali engleska policija je odredila šest utakmica koje će se morati igrati na neutralnim terenima.

Razlog je činjenica da su utakmice visokog rizila i smatra se da bi moglo doći do masovnog okupljanja navijača.

Šest susreta visokog rizika su sljedeći: Manchester City - Liverpool, Manchester City - Newcastle, Manchester United - Sheffield United, Newcastle - Liverpool, Everton - Liverpool i utakmica u kojoj bi Liverpool mogao potvrditi titulu.

Liverpoolu trebaju još dvije pobjede da osiguraju titulu jer su već 25 poena ispred Cityja, a menadžer Jurgen Klopp je dao zanimljivo viđenje o eventualnom odigravanju utakmica na neutralnim terenima.

"Priča se o tome, ali ništa nije zvanično", rekao je Klopp za beIN Sports i nastavio je:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Uvjeren sam da možemo bez problema odraditi sve i u Liverpoolu. Imamo najbolje navijače na svijetu i sada možda imamo najbolje 'stay at home' navijače na svijetu. Dugo smo ovo čekali, željeli smo da se igra i da postanemo šampioni. Nadam se da će to biti na Anfieldu, ali koga briga gdje ćemo osvojiti titulu".

"Na nama je da iskoristimo šansu. Bit će to trenutak naših života i prilika da proslavimo svi zajedno. Proslavit ćemo je uz prave manire, pa kako-god. Ako treba i na praznom stadionu.", rekao je Klopp.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi