Klopp o susretu s Bielsom: Na španskom znam samo naručiti pivo

Sutar Liverpool - Leeds

Klopp o susretu s Bielsom: Na španskom znam samo naručiti pivo

E. Škorić

Liverpool u subotu na Anfieldu dočekuje Leeds na otvaranju nove premierligaške sezone.

Aktuelni prvak kreće u odbranu naslova sa svog stadiona, ali protiv simpatičnog Leedsa kojeg s klupe vodi karizmatični Marcelo Bielsa. Leeds dugo nije bio u eliti, sada se vratio i na neki način dao dodatni šmek Premiershipu.

Jurgen Klopp poznaje Bielsu i zna da se radi o izuzetnom stručnjaku, pa poziva na oprez pred duel s Leedsom. Ali brine ga još jedna stvar - kako će Nijemac i Argentinac uopće komunicirati? Engleski? Bielsa ga baš i ne priča najbolje.

"Na španskom znam naručiti samo pivo, to je sve", našalio se Klopp.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Šteta, ali osim toga, ne mogu imati većeg poštovanja od onoga kojeg već imam prema Bielsi i njegovoj ekipi. Sto posto će Premier liga zbog Leedsa biti zanimljivija. Oni mogu da budu vrlo, vrlo težak protivnik svakoj ekipi", dodao je Nijemac.

U posljednjem meču odigranom prije 17 godina Liverpool je slavio protiv Leedsa s 3:1, a tada su strijelci bili Michael Owen, Danny Murphy i Florent Sinama Pongolle. Alan Smith je bio strijelac jedinog gola za goste sa Elland Roada.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi