Klopp objasnio zašto nije želio da Liverpool izvuče Porto u četvrtfinalu
Trener Liverpoola smatra da će Porto željeti osvetu za prošlogodišnji poraz

Nijemac je oprezan

Klopp objasnio zašto nije želio da Liverpool izvuče Porto u četvrtfinalu

S. Pašalić

Liverpoola će u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka dočekati na Anfieldu ekipu Porta.

Iako svi smatraju da je Liverpoola dobio možda najlakšeg protivnika u četvrtfinalu, Jurgen Klopp smatra da to nije tako i da će Redsi imati težak zadatak protiv Porta.

Tim sa Anfielda će drugu godinu zaredom igrati protiv portugalske ekipe nakon što su prošle sezone u osmini finala pobijedili porto u gostima sa 5:0, a u uzvratnoj utakmici je bilo 0:0.

Klopp smatra da će Porto željeti da se osveti za prošlogodišnji visoki poraz u prvoj utakmici u kojoj je Sadio Mane postigao hat-trick, a Salah i Firmino su postigli po jedan gol.

"Prošle godine kada smo pobijedili 5:0 pomislio sam: 'u redu, ne bismo se trebali vraćati ovamo neko vrijeme', ali opet se suočavamo s njima", rekao je Klopp na svojoj konferenciji za novinare u ponedjeljak.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Rezultat iz prošle godine vrijedniji je za Porto nego što je za nas. Moramo biti jaki, jasni, direktni u pravim trenucima i kreativni. Bila je to neobična utakmica, postigli smo dva ili tri gola iz kontranapada.", nastavio je Klopp.

"Svi su željeli Porto ove godine, ali oni koji se malo razumiju u nogomet nisu željeli Porto. Bit će ovo prava utakmica Lige prvaka", zaključio je trener Liverpoola.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi