Klopp odabrao 20 igrača za Svjetsko klupsko prvenstvo
Foto: EPA

U srijedu polufinale

Klopp odabrao 20 igrača za Svjetsko klupsko prvenstvo

S. Bošković

Fudbaleri Liverpoola danas su otputovali u Katar, gdje će u srijedi nastupiti u polufinalu Svjetskog klupskog prvenstva.

Redsi će kao aktualni prvaci Evrope predstavljati Stari kontinent, a u polufinalu će im protivnik biti Monterrey.

Jurgen Klopp je odabrao spisak od 20 fudbalera koji su se našli u avionu za Dohu, a dobra vijest za navijače Liverpoola je ta što se na spisku našao i Wijnaldum koji je na jučerašnjem meču s Watfordom (2:0) zadobio povredu.

U Katar su otputovali: Alisson, Van Dijk, Wijnaldum, Milner, Keita, Firmino, Mane, Salah, Gomez, Adrian, Henderson, Oxlade-Chamberlain, Lallana, Lonergan, Shaqiri, Robertson, Origi, Jones, Alexander-Arnold, Williams.

Pored toga, Liverpool će samo dan ranije u Carabao Cupu odmjeriti snage s Aston Villom, a u tom meču naći se igrači iz omladinskih kategorija.

Vrijedi napomenuti da drugi polufinalni par čine Flamengo - Al Hilal. Finale i susret za treće mjesto odigrati će se 21.12. 

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi