Klopp ostao bez još jednog veznjaka: Protiv Watforda se povrijedio Wijnaldum
Foto: EPA

Nakon povrede Fabinha

Klopp ostao bez još jednog veznjaka: Protiv Watforda se povrijedio Wijnaldum

S. Bošković

Fudbaleri Liverpoola danas su na Anfieldu u 17. kolu Premier lige savladali Watford rezultatom 2:0.

Redsi su se dugo mučili s posljednjom ekipom prvenstvene tabele, no s dva sjajna gola Salaha upisali su nova tri boda, te zadržali vodeću poziciju.

Ipak, Jurgen Klopp ne može biti potpuno zadovoljan nakon današnjeg meča s obzirom na to da je povredu mišića zadobio Georginio Wijnaldum.

On je zbog povrede morao igru napustiti u drugom dijelu, a prilikom izlaska moglo se primjetiti da se drži za nogu.

Povreda Nizozemca još je veći problem za Redse s obzirom da je van terena i Fabinho.

Nakon utakmice Jurgen Klopp je otkrio da je trenutni intenzitet povrede nepoznat. Također, Wijnaldum će vjerovatno propustiti mečeve i Svjetskog klupskog prvenstva na kojem će Liverpool nastupiti naredne sedmice.

"To je problem s mišićem. Ne znam koji. Vjerovatno će moći letiti u Katar, no moj je problem što ne znam koja je povreda tačno", rekao je njemački stručnjak nakon meča, te još dodao:

"Nikad ne želite povredu mišića igraču, ali u ovom trenutku je to još teže. Svi timovi imaju iste probleme, a mi ćemo sutra znati više o povredi".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Liverpool u srijedu igra polufinale Svjetskog klupskog prvenstva, dok drugi meč igra 21.12, a ostaje za vidjeti da li će igrati finale ili susret za treće mjesto.

Redsi se trenutno nalaze na vrhu tabele Premier lige s 49 osvojenih bodova iz 17 odigranih mečeva.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi