Klopp oduševljen Salahovim potezom: Umalo sam zaplakao...
Redsi su sada devet bodova ispred Tottenhama i 10 ispred Manchester Cityja koji ima i utakmicu manje koju igra sutra (Foto: EPA)

Nijemac fantastično vodi Liverpool

Klopp oduševljen Salahovim potezom: Umalo sam zaplakao...

Midhat Šljivak

Jurgen Klopp bi do kraja sezone mogao ući u historiju Liverpoola kao čovjek koji je ovom timu donio prvu titulu u Premier ligi, te prvu prvenstvenu titulu nakon gotovo tri decenije.

Njemački stručnjak na sjajan način vodi Redse koji su trenutno uvjerljivo prvi tim engleske Premier lige.

Danas je na Anfieldu stradao Arsenal. Liverpool je slavio sa 5:1, a golove su postigli Roberto Firmino (tri), Mohamed Salah i Sadio Mane.

Posebno je Klopp nakon meča oduševljen zbog poteza Mohameda Salaha. Egipćanin je zadužen za penale u ekipi. Jedan je zabio u nadoknadi prvog dijela, ali je loptu kod drugog penala poklonio Robertu Firminu kako bi ovaj postigao hat-trick.

Ta situacija je dirnula Kloppa koji je oduševljen potezom fantastičnog egipatskog fudbalera.

"Znali smo da utakmica nije završena, iako smo imali veliku prednost. Željeli smo lagano iskontrolisati meč i uspjeli smo u tome", rekao je Klopp, te je zatim pohvalio Salaha.

"Mo Salah je Firminu dao loptu da šutira penal. Gotovo sam zaplakao kada sam to vidio jer znam koliko Mo voli davati golove. Bio je to fantastičan potez sa njegove strane", istakao je njemački stručnjak.

Klopp je u nekoliko riječi objasnio današnju utakmicu, ali i kompletnu godinu

"Arsenal je jako dobar tim. Ipak, mi smo radili ono što smo željeli, stvorili smo pritisak i razbili smo ih tako. Odgovor Arsenala je međutim bio vrhunski, ali i mi smo ostali mirni. Natjerali smo ih na greške. Sve u svemu, 5:1 protiv Arsenala se ne dešava često i sretan sam zbog ekipe", rekao je Klopp i dodao je:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"2018. godina nije bila loša. Momci su napravili veliki iskorak i zaista se nemam na šta žaliti u ovoj godini", istakao je fantastični Nijemac.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Gladijajator iz mraka
Nije bio ofsajd protov Nigerije
72 1
Rinaka
Gospodski
59 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi