Klopp: Oni su došli da se vrate kao heroji, a nama su rekli da ostanemo kući

Uoči finala Svjetskog klupskog prvenstva

Klopp: Oni su došli da se vrate kao heroji, a nama su rekli da ostanemo kući

Edmir Škorić

Njemački trener Jurgen Klopp smatra da će Flamengo imati veći motiv u finalu Svjetskog klupskog prvenstva.

Liverpool i Flamengo igraju u subotu za trofej najboljeg na svijetu, ali Klopp je svjestan da je trofej možda primamljiviji ekipi iz Južne Amerike.

"Situacija je drugačija između Flamenga i Liverpoola. Oni su došli sa jasnim ciljem da osvoje takmičenje i vrate se kući kao heroji. Nama je rečeno da ostanemo kod kuće i igramo Liga kup. Ipak, ovdje smo i želimo da osvojimo takmičenje", rekao je Klopp na konferenciji za novinare u Dohi.

Svjestan je trener Redsa šta ga očekuje.

"Flamengo nije navikao da gubi utakmice, to je ono što znamo. Znam šta možemo da očekujemo. Protivnik će biti organizovan, intenzivan", kazao je Klop.

Podsjećamo, meč se igra sutra od 18:30 sati, a možet se kladiti na pobjedu jednog ili drugog tima OVDJE.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije