Klopp opasno zabrinuo navijače Liverpoola

Šta ovo treba da znači?

Klopp opasno zabrinuo navijače Liverpoola

S. Grebović

Njemački stručnjak je odbio produžetak saradnje sa Liverpoolom i na narednih šest godina, ali će sasvim sigurno uz klub ostati vezan do ljeta 2022. godine do kada ima važeći ugovor.

Harizmatični Nijemac je odbio produžetak saradnje na duže staze i pored povišice od četiri miliona godišnje.

Kako navode otočki mediji razlog je taj što Klopp smatra da mu ovakav način rada narušava zdravlje i nije siguran koliko još može da nastavi. Iako je pozitivan po pitanju ostanka u klubu u narednih par sezona, on bi navodno sebi mogao da priušti odmor, prije nego što se vrati trenerskom poslu.

Ipak, Klopp djeluje motivisanijim nego ikada iako je do sada doveo samo talentovanog holandskog stopera Seppa van den Berga.

S druge strane City je bio dosta aktivniji na tržišu jer se pojačao sa Rodrijem iz Atletica, kao i Joseom Angelom Esmorisom Tasendeom, poznatijim kao Angelino.

I dalje se priča da je prva meta sjajni Nicolas Pepe iz Lillea, te da bi još jedino Ceballos iz Reala od poznatijih imena mogao da dođe u klub i da čak neće tražiti zamenu za štopera, ukoliko Lovren napusti ekipu.

Bilo kako bilo evropski prvak za sada ima spakovan tim, a naravno da bi poneko pojačanje dobro došli. Bivši igrači poput Grema Sunesa smatraju da je City napravio korak naprijed u odnosu na Liverpool i da Redsi moraju da kupuju ako misle da se trkaju i ove godine sa Građanima za titulu i istu vrate na Anfield nakon punih 30 godina.

Liverpool novu sezonu engleskog Premiershipa otvara 9. augusta utakmicom protiv Norwicha.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti