Klopp našao bizarno opravdanje za Alissonovu glupost

Nijemac branio svog golmana

Klopp našao bizarno opravdanje za Alissonovu glupost

S. Grebović

Manchester City je jučer na Anfieldu porazio Liverpool sa 4:1 i time sebi širom otvorio vrata nove titule prvaka Engleske.

Građani su nakon skoro 17 godina slavili prvu pobjedu na Anfieldu i tako Redsima pobjegli na ogromnih 10 bodova uz utakmicu manje.

Jedan od najvećih krivaca ovog poraza bio je čuvar mreže domaće ekipe, golman Alisson, koji je dva puta kardinalno pogriješio čime je diretni krivac za dva gola gostujuće ekipe. Jurgen Klopp je nakon utakmice tražio opravdanja za svoju ekipu i golmana.

"Jasno je da je Alisson pogriješio, ali ne krivim ga, možda mu je bilo hladno, možda su mu noge bile ukočene. Sve je to dio fudbala, milion puta nas je spasio. Ne možemo da ga osuđujemo za par grešaka, mada su one riješile meč", rekao je njemački menadžer.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Također, dodao je kako je teško pričati o odbrani titule s obzirom da njegov tim ima veliki zaostatak na tabeli.

"Teško je vidjeti to u ovom trenutku, ali naš cilj je top četiri. Moramo da krenemo da pobjeđujmo. Ima još dovoljno utakmica da izborimo Ligu prvaka", riječi su Kloppa.

Top Komentari

Eno30
Svaka cast tako se ohrabruje igrac i stiti da ne potone jos dublje. Moze pricat ko god sta hoce ti si za mene najbolji trener i ako navijam za Manchester United tebe smatram najboljim trenerom. Gvardiola kad uradi ono sto si ti uradio onda moze sebe smatrat trenerom. Ti si Mainc iz 3 lige doveo u prvu ligu sa Dortmundom koji je tad bio bankrot da mu bajern nije posudio pare ispo bi u drugu ligu. Ti si preuzeo tad Dortmund i osvoio dva puta ligu i cup od igraca za koje se nikad culo nije napravio si zvjezde od njih. U Liverpol si doso koji je o dalje mogo samo sanjati o tituli ti si osvojio tituli i jos ligu prvaka i igro finale. A gvardiola barsu treniro kad je bila top preso u Bajern kad je bio top i opet ligu prvaka pogledom ispratio doso u city ogromne pare ulazili u igrace o opet ligu prvaka pogledom ispratio.
20 3
Dasler
Novinari sa ovog portala pomno prate svaku izjavu ovog vrhunskog trenera i pokušavaju da se šprdaju sa njim. Ipak Klopp nije tražio izgovor za poraz, već brani svog igrača (golmana) i motiviše ga za iduće utakmice. Tako to rade pravi profesionalci i stručnjaci! Mnogima ovdje je smiješno sada što Liverpool nije u formi, te se zbivaju šale na račun trenera i ekipe, ali im nije baš smiješno toliko bilo kada je u Liverpool došla titula prvaka Engleske i pehar lige prvaka!? p.s. ne navijam za Liverpool!
14 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi