Klopp označio čovjeka koji je jučer Liverpoolu "spasio život"

Ni Salah ni Mane

Klopp označio čovjeka koji je jučer Liverpoolu "spasio život"

A. Čaušević

Sedam godina su navijači Liverpoola čekali na ligaški trijumf nad Chelsejeam na Anfield Roadu. Redsi su sigurnom igraom golovima Sadia Manea i Mohameda Salaha slavili s 2:0.

U izjavi poslije utakmice Juergen Klopp je kao junaka pobjede nije označio afričke fudbalere, već onog iz Južne Amerike. Nijemac smatra da je Redsima jučer život spasio Alisson Becker.

"U tih 10 minuta kada je Chelsea promijenio formaciju i imao svoju šanse Ali je nam je spasio živote", rekao je Klopp.

"Tada su mogli u potpunosti promijeniti utakmicu, stativa i dvije odbrane Alija, zar ne? A nakon toga smo kontrolisali utakmicu. Bio je to fantastičan nastup i još bolja atmosfera te veoma važan rezultat."

Potražite više informacija na temu Premier league:

Allisson je ove sezone imao nekoliko kikseva, ali čini se da uloženih 60 miliona eura počinje opravdavati onda kada je to najpotrebnije.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi