Klopp pred revanš protiv Shrewsburyja: Neće biti na terenu ni mene ni igrača, poslat ćemo djecu

Nijemac želi odmoriti ekipu

Klopp pred revanš protiv Shrewsburyja: Neće biti na terenu ni mene ni igrača, poslat ćemo djecu

Njemački stručnjak Jurgen Klopp odlučio je istrajati u namjeri da priušti igračima Liverpoola zimsku pauzu početkom februara. 

Liverpool će 4. februara igrati ponovljeni susret šesnaestine finala FA Cupa protiv Shrewsburyja, a kako bi ispoštovao odmor koji je obećao sebi i svojim igračima, Nijemac će na taj meč poslati U23 ekipu, računajući i trenera tog tima Neila Critchleyja.

Ovaj meč i nije bio u planu Redsima koji su očekivali da će sve riješiti u prvom meču, ali rezultat 2:2 tjera ih da odigraju i revanš. Bez obzira na to Klopp nema namjeru pojaviti se na utakmici a neće poslati ni jednog igrača iz prve momčadi. Svjestan je, kako kaže, da će to izazvati brojne kritike ali ne mari mnogo za tim.

"Rekao sam momcima prije dvije sedmice da će imati zimsku pauzu, što znači da nećemo biti tu za taj dvoboj. Ni igrači ni ja. Znam da to nije postupak koji će naići na odobravanje, ali tako je. Premier liga je tražila od nas da poštujemo pauzu, to ćemo i napraviti. Ako FA nije briga, ne možemo utjecati na to. Ponavljam, nećemo biti na toj utakmici. Moramo igračima dozvoliti da se odmore, potrebno im je to", kazao je Klopp.

Redsi zaista imaju nevjerovatno zgusnut raspored i treba razumjeti ovakvu odluku njihovog trenera. Liverpool večeras u okviru Premier lige igra protiv West Hama, a već u subotu protiv Southamptona pa bi eventualni meč Shrewsburyja u utorak bio zaista previše za prvotimce.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije