Liverpool do kraja sezone ima priliku srušiti 10 rekorda Premier lige, ali dva su ipak posebna

Redsi imaju veliki izazov ispred sebe

Liverpool do kraja sezone ima priliku srušiti 10 rekorda Premier lige, ali dva su ipak posebna

E. Škorić

Čak 10 rekorda u Premier ligi može ove sezone da sruši Liverpool.

Redsi su sve bliže osiugravanju prve titule u Engleskoj nakon 30 godina čekanja, ali uz sve to, momčad Jurgena Kloppa, koja je nevjerovatna, može srušiti mnoge rekorde. Preciznije, njih 10.

Prvi rekord se tiče najboljeg početka sezone i on je već ostvaren sa 21 pobjedom i jednim neriješenim rezulatom u 22 meča.

Liverpoolu sada treba pobjeda i idućoj utakmici na Anfieldu kako bi srušio rekord Manchester Cityja po broju uzastopnih pobjeda na svom terenu.

Liverpool ima ukupno 13 uzastopnih pobjeda i nedostaje mu još šest kako bi nadmašio Cityjev rekord iz 2017. godine.

Redsi su sada na 39 mečeva ukupno bez poraza, ali da bi srušio Wengerov Arsenal treba mu još 11 mečeva bez poraza.

Arsenal je jedina ekipa koja je Premier ligu završila bez poraza. Bilo je to u sezoni 2003/04 i to je jedan od rekorda koji napadaju Redsi. Šesti rekord se tiče najviše pobjeda u sezoni. City je imao 32 pobjede prije dvije sezone, a Liverpool je za sada na 21 pobjedi.

Najviše bodova u sezoni je imao City u sezoni 2017/18. Guardiolin tim je imao 100 bodova, Redsi mogu da osvoje najviše 112 ako sve dobiju do kraja.

Liverpol ima 12 pobjeda na domaćem terenu ove sezone i nedostaje mu još sedam da sruši rekord. Redsi imaju devet pobjeda u gostima, a da bi srušio City, potrebno mu je još osam gostujućih pobjeda ove sezone.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ostaje također mogućnost Redima da nadmaše Arsenal koji je 537 dana bio bez poraza u Premier ligi. Liverpool je na 382 dana bez poraza. U narednom periodu ostaje da vidimo mogu li zaista biti toliko dobri da sruše sve te rekorde.

Marca je objavila da su najimpresivniji rekordi Premier lige Cityjevih 100 osvojenih bodova i Arsenalova sezona bez poraza.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Rush
..... rutinski....do....KRAJA....
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi