Kloppa naljutilo pitanje novinara, pa mu odbrusio: Ne mogu vjerovati da neko tako zarađuje novac

Trener Liverpoola u elementu

Kloppa naljutilo pitanje novinara, pa mu odbrusio: Ne mogu vjerovati da neko tako zarađuje novac

Eldar Ganibegović

Liverpool danas od 16 sati igra utakmicu 26. kola engleskog Premiershipa protiv Norwich Cityja.

Uoči utakmice na Anfieldu održana je i press konferencija i to jako burna, na kojoj je glavnu riječ imao trener Liverpoola Jurgen Klopp.

Tema naime nije ni bila utakmica s Norwichom, nego ona u Ligi prvaka koju je Liverpool s 0:2 pobijedio na gostovanju kod Intera. Jedan novinar je sugerisao da je Redsima pomoglo pet izmjena koje su napravili te da bi im to valjalo i u Engleskoj, a onda je uslijedio nastup njemačkog stručnjaka.

"Apsolutno nije tačno da nam to daje prednost. Potencijal naših momaka nije bio ključ za pobedu nad Interom, za to je bio stav koji smo pokazali i duh koji smo stvorili na terenu,to je napravilo razliku", kazao je Klopp pa dodao:

"Moje mišljenje je jasno: vrhunska ekipa, najbolja koju sam ikada imao, ali važnije je kakvo je raspoloženje u timu jer ne dobijate Inter u Ligu prvaka u gostima jer ste dobri. Pobjeđujete jer to želite sa svime što imate i to smo uradili."

Istakao je nakon toga Klopp da je on jedan od zagovornika da se i u Engleskoj uvede pravilo o pet izmjena.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Ne mogu da vjerujem da neko ko zarađuje svoj novac pričajući o fudbalu i dalje ne razumije zašto je potrebno imati pet izmjena. Iskreno, da ljudi sugerišu da je to taktička prednost nema nikakve vez Ne mogu da vjerujem da se o tome još uvijek ovako raspravlja. To je razlog što u Engleskoj još uvijek nema pet izmjena, za razliku od većine drugih jakih liga. Nije zbog toga Bayern 20 bodova ispred drugih timova u Njemačkoj ili u Italiji gdje je velika konkurencija", zaključio je Klopp.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi