Klopp dogovorio prvo januarsko pojačanje i obradovao navijače

Stiže sjajni vezni nogometaš

Klopp dogovorio prvo januarsko pojačanje i obradovao navijače

Esmer Oštraković

Liverpool ove sezone ne igra niti blizu onog što se očekivalo od njih, a očekivalo se da će ceh platiti Jurgen Klopp.

Ipak, uprava Liverpoola podržala je Kloppa, a to se najbolje vidi po informacijama koje su objavili engleski mediji.

Naime, Klopp je dogovorio prvo pojačanje za januarski prijelazni rok, a radi se o veznom nogometašu koji dolazi iz Bundeslige.

Riječ je o veznjaku Red Bull Leipziga, Konradu Laimeru, koji je također dugo na listi želja Bayerna, ali će karijeru nastaviti u Engleskoj.

Laimeru ugovor sa Leipzigom ističe na ljeto 2023. godine, te bi ovo bio savršen trenutak da ga prodaju ukoliko žele zaraditi.

Navodno je, barem ako je vjerovati engleskim medijima, sve dogovoreno, te će Laimer u januaru postati nogometaš Liverpoola.

On je bio izričito Kloppova želja, a uprava Liverpoola podržala je mišljenje svog trenera, te su odlučili da mu je ispune.

Laimer je trenutno povrijeđen, ali će se oporaviti do januara, te će biti spreman za drugi dio sezone, ali čini se da za Leipzig više neće zaigrati.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Liverpool je tako, kako tvrde mediji iz Engleske, pobijedio Bayerna u trci za veznjakom, a očekuje se još nekoliko pojačanja.

Ipak, ključno je bilo dovođenje veznjaka u januaru, a sva ostala velika ulaganja od strane Liverpoola očekuju se narednog ljeta.

Top Komentari

King_Kenny
...nikad cuo za ovog lika,jos i povrijedjen...novi Keita u najavi...
2 7
DOKTOR_GAZ_
Interesantno, u svojim tekstovima, ovog igraca su vec predstavili u Bayernu, STRUCNJACI IZ REDAKCIJE..malo su izbrisali historiju tekstova, da ne skonta raja da SU GLUPI..strasno, kakvi ANTITALENTI..
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi