Klopp se ponovo raspravljao sa otočkim medijima: Takva pitanja se postavljaju samo u Engleskoj!

Trener Liverpool govorio o povredama

Klopp se ponovo raspravljao sa otočkim medijima: Takva pitanja se postavljaju samo u Engleskoj!

Trener Liverpoola Jurgen Klopp ponovo je bio u centru pažnje dok je govorio za otočke medije prije utakmice protiv Brightona.

Taj susret je na rasporedu u subotu, a Kloppova ekipa će pokušati da prekine niz od dva uzastopna poraza. Podsjetimo, nakon poraza od Manchester Cityja u Premier ligi, četa Jurgena Kloppa je položila oružje i protiv Wolvesa u FA Cupu, pa im je pobjeda protiv Brightona vrlo bitna.

Ipak, njemački stručnjak će imati velikih problema u tom meču posebno kada je u pitanju odbrana. U njegovom timu su od ranije povrijeđeni Joe Gomez i Joel Matip, a u ponedjeljak navečer im se pridružio još jedan defanzivac, Dejan Lovren.

Engleski mediji su Kloppa upitali da li to znači da će kupiti nekog defanzivca tokom januarskog prelaznog roka, a on je odgovorio u svom stilu - ljutito.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Ovakva pitanja se postavljaju samo u Engleskoj. Ovdje bi sve rješavali kupovinom novih igrača. Imamo četiri defanzivca. Tri ili dva i po su povrijeđena i pokušat ćemo da prebrodimo ovu situaciju. Nama je potrebno da se oni oporave, a ne da kupimo nekog defanzivca i za dvije ili tri sedmice mu kažemo 'bio si dobar, ali sada su se oni oporavili, ti nam ne trebaš'", poručio je Klopp.

Inače, Liverpool je još uvijek lider u Premiershipu sa 54 osvojena boda, odnosno četiri više od Manchester Cityja i šest od Tottenhama.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi