Klopp tvrdi jedno, Solskjaer sasvim drugo: Kao da nisu bili na istom stadionu?

Ko je igrao napadački, a ko nije?

Klopp tvrdi jedno, Solskjaer sasvim drugo: Kao da nisu bili na istom stadionu?

Edmir Škorić

Derbi 9. kola engleske Premier lige odigran je jučer na Old Traffordu, gdje su Manchester United i Liverpool remizirali rezultatom 1:1.

United je kao (blagi) autsajder poveo u 36. minuti kada je Marcus Rashford pogodio na ubačaj Daniela Jamesa. Iako je Liverpool tražio da se gol poništi jer je ranije James navodnim faulom došao do lopte, gol je priznat.

Redsi su se dosta patili, ali su Kloppove izmjene urodile plodom, pa je rezrevista Adam Lallana u 85. pogodio za 1:1 nakon sjajnog centaršuta lijevog beka Robertsona.

Liverpool je tako ostao neporažen nakon devet uvodnih mečeva, ali ovo je prvi put da im je neko uzeo barem bod u Engleskoj ove sezone. Nakon 9 kola, Liverpool ima 25, a Manchester City 19 bodova, dok je United tek na 13. mjestu sa samo 10 bodova.

Utakmica je bila poprilično dosadna, dosta se baziralo na greške rivala, nije bilo napadačkog nogometa, a Jurgen Klopp i Ole Gunnar Solskjaer su imali različita viđenja.

"Zašto bih bio frustriran? Nisam osoba koju bi nervirao stil Manchester Uniteda. Ipak, oni se samo brane i to je činjenica. Ne kritikujem ih, to je OK, ali je činjenica da se uvijek brane kad god dođemo ovdje igrati", rekao je Klopp.

Za razliku od njega, Solskjaer smatra da je njegov tim igrao protiv rivala koji se - branio.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Podesili smo tim koji bi igrao napadački nogomet, agresivni i koji bi stvarao šanse, ali protivnik je imao drugačiji pristup utakmici", kazao je Solskjaer.

No, činjenica je ipak da su oba tima jučer pokazala manje od očekivanog i da je neostajalo napadačkog nogometa po kojem su i United i Liverpool uvijek bili prepoznatljivi.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Pala
Vrijeme je da das otkaz probo si vidis i sam ne ide i ne treba srat vise dzaba. Otice united u championship radi tebe i potpresjednika!
1 2
jasmin1989
Ovaj Solsker je budala. Drugo poluvrijeme su stajli i jedan dio prvog, 30-35m od gola svi igraci. Pa eto ima statistika suteva i posjeda lopte pa ce sve bit jasno. Vidi da mu ne ide, da mu je noga pa pokusava da svali na nekog drugo krivicu i da napravi kao d aje manchester nesto a 13 na tabeli. Blizi ispadanju nego prve cetiri pozicije.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti