Klopp u svom stilu: Mi smo još uvijek Rocky Balboa, a ne Ivan Drago

Klopp u svom stilu: Mi smo još uvijek Rocky Balboa, a ne Ivan Drago

M. Šljivak

Liverpool će uz Manchester City ove sezone biti glavni kandidat za naslov prvaka Engleske.

Redsi već gotovo tri decenije čekaju na naslov prvaka. Kada su blizu, neko uvijek uspije da prođe kroz cilj ispred njih, ali ove sezone će tim sa Anfielda biti itekako jak.

Ekipu su pojačali Alissonom, Nabyjem Keitom, Fabinhom i Xherdnom Shaqirijem, a pred start nove sezone svoja očekivanja je otkrio menadžer Jurgen Klopp.

Tvrdi da je ekipa spremna na borbu za šampionsku titulu, ali ipak blagu prednost daje Manchester Cityju.

"Plan je da se borimo za titulu. Želimo biti šampioni Engleske, ali šta je sa ostalim klubovima? Manchester City je šampion, nisu izgubili nijednog igrača, a doveli su Mahreza. Nisu nimalo slabiji. Mi smo još uvijek Rocky Balbao, a ne Ivan Drago. Mi smo ti koji moraju da daju više i da se bore više i to mora biti naš stav", rekao je Klopp spominjući likove iz poznatog filma Rocky, te je dodao:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Moja lična očekivanja su uvijek visoka. Želim izvući najbolje od igrača i otići što je dalje moguće u borbi za trofej. Ovog ljeta smo potrošili nešto više novca u odnosu na prethodne godine. Proteklih sezona sam sjedio ovdje i branio sam transfer politiku u kojoj smo više prodavali. Sve je to imalo smisla, jer smo morali stvoriti ekipu dovoljno dobru da se bori za titulu Premier lige. Korak po korak se približavamo tome. Moramo biti spremni za borbu", poručio je Klopp.

Redsi novu sezonu otvaraju utakmicom protiv West Hama na Anfieldu.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi